Početak Gradske vesti Kajakaši kluba ”Obilić” u poseti predsedniku opštine Novi Kneževac

Kajakaši kluba ”Obilić” u poseti predsedniku opštine Novi Kneževac

13
0

Danas su članovi Kajakaškog kluba „Obilić“ predvođeni predsednikom i trenerom Draganom Bajićem posetili predsednika Opštine, dr Radovana Uverića. Tokom posete, istaknute su osvojene medalje i saradnja s lokalnom samoupravom, koja pruža značajnu podršku klubu.

Klub okuplja 26 mladih talenata, a na ovogodišnjim takmičenjima svaki od njih je osvojio barem jednu medalju. U prethodnoj sezoni, ukupno su osvojili 264 medalje, a najuspešnija je bila Jovana Trolić u mini kajaku sa 43 osvojene medalje, od čega je 41 bilo zlatno, uz jedan pehar. Klub ima šampione Srbije i Vojvodine u različitim kategorijama.

Prema rečima predsednika Opštine dr Radovana Uverića, KK „Obilić“ je klub s višedecenijskom tradicijom i trenutno je najuspešniji u opštini, koja će i dalje pružati podršku.

„Uloženo je puno truda s decom (sa treninzima dva puta dnevno), a ovo je nedavno bila naša najuspešnija sezona. Zahvaljujemo se opštini i predsedniku na podršci, bez čije finansijske pomoći ne bismo postigli ovoliko sjajne rezultate. Finansiramo se uglavnom iz sredstava budžeta. Imamo veliki potencijal u mini kajaku, juniorskoj kategoriji, kao i u kanuu, i očekujemo da će saradnja biti nastavljena“, izjavila je Dragana Bajić.

Za mlade kajakaše, ovo je bila prilika da razgovaraju s predsednikom Uverićem, dele svoje rezultate, razgovaraju o planovima, a bilo je reči i o potencijalnim stipendijama za uspešne sportiste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here