Početak Sport Karavan radosti i prijateljstva prvog dana juna u Irigu

Karavan radosti i prijateljstva prvog dana juna u Irigu

129
0

„Bježi kišo s prozora“ orilo se jutros iz našeg Karavana radosti i prijateljstva koji je na krilima ljubavi leteo iz Sremske Mitrovice, gde smo sinoć, uz spektakularnu žurku proslavili 6. rođenan Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, ka obroncima Fruške gore, jer su nas tamo, u ušuškanom Irigu, nestrpljivo čekali naši mali SIMovci spremni da se ponovo igraju i druže sa nama. Oblake nismo uspeli da rasteramo, ali kiša nam nije smetala da se sjajno zabavimo i još lepše družimo u sali Osnovne škole „Dositej Obradović“.

Tamo su, pored velikog broja naših najmlađih drugara iz Iriga i njihovih nastavnika, trenera, roditelja i mnogih drugih gostiju, svečanom otvaranju Dunav osiguranje Sportskih igara mladih prisustvovali i Miodrag Bebić (zamenik predsednika opštine Irig), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Marko Kelember (glavni koordinator Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za Irig), Srđan Budimčić (zamenik koordinatora Igara u Irigu), Lazar Pilipović (sekretar Sportskog saveza Iriga), Sanja Nikolić (direktorka OŠ „Dositej Obradović“), Marija Mihajlović (asistentkinja predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih) i Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih).

Kao i obično, da bi Igre mogle da počnu, odbojkašica Amela Adrović i sudija Sanja Živančević, položile su zakletvu prijateljstva u ime svih takmičara i sudijske organizacije. Još jedan važan momenat, bez koga Igre ne bi bile to što jesu, bilo je i paljenje plamena prijateljstva, a ovacije su usledile kada je baklju u salu, zajedno sa našom maskotom Viktorom, unela mlada sportistkinja Ivana Lončar, prvakinja Vojvodine u atletici.

– Sportske igre mladih se po treći put održavaju u našem gradu. Svi smo ponosni na to i verujemo da će nas naša deca koja pobede u Irigu, na najbolji mogući način predstaviti i u Beogradu. Navijamo za njih i držimo im palčeve da se odlično plasiraju na državnom finalu i da otputuju na međunarodno superfinale u Split – poručio je na ceremoniji otvaranja Igara Miodrag Bebić, zamenik predsednika opštine Irig.

Usledila su potom i takmičenja u igri Lino između dve vatre, šahu, odbojci i stonom tenisu, a sa našim SIMovcima koji su se danas plasirali na državno prvenstvo, mesto na pobedničkom postolju podelili su drugarstvo, ljubav i fer-plej . I baš zato su Igre zakon!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here