Početak Gradske vesti Ko će imati prioritet pri upisu u vrtiće

Ko će imati prioritet pri upisu u vrtiće

16
0

Iz gradske uprave navode da će po Statutu „Radosnog detinjstva“ i Pravilniku o bližim uslovima za utvrđivanje prioriteta za upis dece u predškolsku ustanovu, deca sa retkim bolestima imati prioritet prilikom upisa u vrtić, pod jednakim uslovima kao i deca sa smetnjama.

PU „Radosno detinjstvo“ svu dodatnu dokumentaciju koju roditelji dostave uvek prihvata.

Prilikom popunjavanja prijave za upis, u napomeni, roditelji uvek mogu opciono da naglase na elektronskoj prijavi da imaju dete sa zdravstvenom podrškom, čime se automatski vode kao prioritet.

„Naglašavamo da deca sa zdravstvenom podrškom imaju prioritet još od uvođenja inkluzivnog obrazovanja u ustanove obrazovanja i da to nikada nije, niti će biti, menjano. Dodajemo da, s obzirom na to da smo početkom marta bili učesnici konferencije koju je organizovalo Udruženje ‘Hrabriša’, a na kojoj je rad PU ‘Radosno detinjstvo’ apsolutno pozitivno ocenjen prema deci koja imaju retka oboljenja, iznenađujuće je i krajnje kontradiktorno negativno reagovanje tog udruženja na ovu temu i uzbunjivanje javnosti dezinformacijama“, navode iz Grada.

U toku je i konkurs za upis dece koji će trajati do 3. maja, a roditelji podnose prijave isključivo elektronskim putem.

Na sajtu ustanove je raspisan konkurs, u kome se navodi da roditelji dodatnu dokumentaciju dostavljaju na mejl Službe socijalne zaštite PU „Radosno detinjstvo“, imajući u vidu propise o zaštiti podataka o ličnosti i osetljivost podataka iz medicinskih dokumentacija, kažu u gradskoj upravi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here