Početak Uncategorized Koliko često treba menjati peškire

Koliko često treba menjati peškire

53
0

Nakon tuširanja ili pranja kose verovatno ni ne razmišljate o tome da su na peškirima završili ostaci prljavštine i mrtve ćelije kože. Zbog toga bi svi morali da vode računa o njihovom pranju, ali koliko ih često treba ubaciti u mašinu za veš?
 
Stručnjaci kažu da peškire treba prati minimum nakon dva do četiri korišćenja. Nakon tog perioda u njima počinju da se stvaraju bakterije i gljivice.
 
Ako ih dobro sušite nakon svakog korišćenja, onda ih možete koristiti do četiri puta. Obavezno ih raširite, jer će se jedino tako dobro osušiti.
 
Nakon toga ne bi trebalo da se drže u kupatilu, jer je to najvlažnija prostorija u kući, a vlaga pogoduje razvoju gljivica. Stoga za svoje peškire obavezno pronađite suvo mesto.
 
Ako je reč o peškirima za telo koje uspevate da u potpunosti osušite, naprimer na radijatoru, ne više od triput„, rekao je za Tech Insider patolog i mikrobiolog Filip Tijerno, sa njujorškog Univerziteta School of Medicine. „Male peškire koje koristite za brisanje ruku, trebalo bi prati češće. Lakše se zaprljaju jer ih koristimo nekoliko puta dnevno, pa ih treba menjati svaki dan. Ako se iz peškira širi neugodan miris, to je znak da su se na njemu razmnožili mikrobi i da ga valja oprati„, kaže Tijerno.

 

 
Izvor: Portal 021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here