Početak Gradske vesti Koncert Kamerata u Novom Sadu

Koncert Kamerata u Novom Sadu

5
0

U četvrtak 27. aprila biće idržan koncertučenika Muzičke škole „Isidor Bajić” i studenata Akademije umetnosti u saradnji sa ansamblom Kamerata Novi Sad, a pod dirigentskom palicom maestra Aleksandra Kojića, sa početkom u 20 časova u novosadskoj Sinagogi.

Poznata, ali ne tako često svirana dela, izvešće Nađa Puškarević i Katarina Sladojević na flauti, Bogdan Đuranović na fagotu, Lana Zorjan i Đorđe Grba na violini, Aleksa Penić i Hana Semnic na violončelu, Ana Riđešić i Boško Stojadinović na klaviru, Marija Zoroja na harfi, Milutin Jocić, bariton i Ljeposava Malbaša, sopran.

Ovim koncertom Kamerata Novi Sad počinje obeležavanje značajnog jubileja – 35 godina od kada je ansambla osnovao Ištvan Varga, tada profesor violončela na Akademiji umetnosti i 15 godina od obnavljanja  ansambla i  umetničkog rukovodstva Marka Miletića, vanrednog profesora violončela na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

*Ulaznice su u prodaji na blagajnama Gigstixa po ceni od 800 dinara. Omogućeni su popusti od 50% studentima Akademije umetnosti  i učenicima muzičkih škola na blagajni u Pariskom magazinu.

Karte se mogu kupiti i preko internet stranice Gigstixa: https://new.gigstix.com/event/kamerata-novi-sad-27-april-2023/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here