Konferencija “Jaka žena” održana u Nišu

 

Nakon dve uspešno organizovane konferencije

JAKA ŽENA

u Vrnjačkoj Banji pod pokroviteljstvom opštine, od 11-13. juna 2021. godine, održana je i treća po redu u gradu Nišu koji je bio domaćin regionalne konferencije za koju je vladalo veliko interesovanje žena iz čitavog regiona.

Prisutnima je omogućeno praćenje 1000 minuta besplatnih predavanja, treninga i panela sa raznim temama u kojima su učestvovali eminentni predavači i gosti iz Srbije i regiona. Konferenciju je otvorila pomoćnik Ministarke privrede, Katarina Obradović Jovanović koja je pozdravila prisutne i čestitala organizatoru na izuzetno pripremljenom događaju, a među panelistima se našla i Sneđana Prelić – direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje filijala Kraljevo.

Među zapaženim panelima bili su svakako Moja formula uspeha, Izazovi u turizmu, Nasilje nad ženama, predavanje Dr Gilberta i promocija aktivnog odmora u Nišu u kojem j e TO Niš ugostila klege iz drugih turističkih organizacija i zajedno predstavila ponudu posetiocima.

U propratnom delu programa učestvovali su promocijom knjiga Jelena Bačić Alimpić, Vanja Bulić i Simonida Milojković, Dr savremene arhitekture Nenad Veličković podelio je savete o uređenjuposlovnog prostora dk je Dana Šćekić imala intervju za zapošljavanje mladih na prekookeanskim brodovima.

U večernjim satima, prvog dana konferencije, održana je tradicionalna dodele priznanja JAKA ŽENA, ženama liderima u svojim oblastima delovanja sa prostora Srbije i Balkana. Ceremoniji su prisustvovali mnogi zvaničnici, među kojima je bila i Njegova Ekselencija, ambasador Egipta, gospodin Amr Avguvejli koji je predstavio turističku ponudu Egipta za 2021. godinu, predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević, pomočnik direktora TOS-a, Vesna Raca Radisavljević, predstavnici turističkih organizacija Kraljeva Novog Bečeja, Soko Banje, Niške Banje i dr.

Na početku ceremonije, prisutnima se obratila gradonačelnica grada Niša, Dragana Sotirovski, koja je iskazala veliko zadovoljstvo što je konferencija JAKA ŽENA ove godine održana baš kod njih u carskom gradu Nišu i da je ovim gestom organizator događaja, priznati producent i umetnički direktor JAKE ŽENE i ceremonije DAMA I DŽENTLMEN GODINE, obradovao mnoge žene i dame koje su sa nestrpljenjem ćekale jedan ovakav događaj u svom gradu.

“Zahvlajujem gospodinu Pantiću što je prepoznao našu želju da i mi budemo domaćini ove prestižne manifestacije i dobijemo mogućnost da pokažemo koliko imamo jakih žena u Nišu. Gospodine Pantiću, svih ovih godina koliko se poznajemo, nije lako biti muškarac i blažen među ženama, i zato kao domačin u ovom gradu želim i ja Vama nešto da poklonim kao što Vi nas svih ovih godina radujete Vašim manifestacijama,poklonima. i prestižnim nagradama.Sa obzirom da smo mi carski grad i da se ponosimo i dičimo Carom Konstantinom, koji je rođen na Medijani u Nišu, poklanjam Vam zlatnik sa njegovim likom koji predstavlja prestižno priznanje grada Niša i na kojem stoji OVIM POBEĐUJ, pa Vam želim da ovim nastavite da pobeđujete sa Jakim ženama svih narednih godina”, rekla je gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski na otvaranju ceremonije i uručila prestižno priznanje Dejanu Pantiću iz Kraljeva.

Među nagrađenim ženama našle su se :
– Anja Pejić, vlasnica kompanije za obradu nakita od dijamanata u Londonu i Bankoku, kao i broker na londonskoj berzi dijamanata
– Svetlana Horvat, direktorka Serbian Fashion Week-a
– Biljana Barlovac, direktorka PIO Fonda filijala Kraljevo
– Natalija Angelijus, preduzetnica iz Severne Republike Makedonije, vlasnica kompanije Medobil
– Jelena Đosić, vlasnica vinskog podruma Manča i etno kompleksa
– Irena Petrović, internacionalna direktorka prodaje kompanije Zepter i majka tragično preminulog dečaka Vuka
– Martina Manojlović, direktorka biznis inkubatora u Kruševcu
– Livia Biro, vlasnica doma za stara lica Ancora iz Subotice
– Marina Petrović, direktorka predškolske ustanove u Trsteniku

Druge Gala večeri, održane su modne revije brenda Dušan Stil i dizajnerki Helena Skritore i MB Countur koji je se presdtavio novim, inovativnim modelima trenerki za šta je nagrađen priznanjem.
Na događaju je izdvojen i nagrađen specijalnim priznanjem za Najstilizovaniju javnu ličnost dizajner Bata Spasojević dok su prisutni uživali u nastupu pop zvezde Bojana Marovića.

Organizator je sa ciljem promocije privrednika iz Niša podelio i priznanja NAJBOLJE IZ NIŠA koja su primili
kompanija Fluo elektro
turistička agencija Aero turs
Modni brend Dušan Stil
destilerija Melodija
Frizerski studio Branko tim
Decenijski prijatelj manifestacije bila je kompanija Zepter koja je po prvi put svim prisutnim gostima podelila vaučere u vrednosti od 500 eura sa kojima ostvaruju popust na odabrani proizvod za kupovinu.

Nakon završetka konferencije, ista je ocenjena visokom ocenom sa željom da se i dalje održava u Nišu.