Konkurs za izradu skulpture u novosadskom Distriktu

Foto: EPK

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” je raspisala nacionalni vajarsko-arhitektonski konkurs za idejno rešenje izrade skulpturalnog dela u urbanističkom uređenju Distrikt na Limanu, u saradnji sa Centrom za likovnu i primenjenu umetnost TERRA

Idejno rešenje treba da uzima u obzir prostorni i istorijski kontekst Distrikta i njegovu buduću namenu, novi centar kreativnih industrija, zahvaljujući obnovi u okviru projekta Evropske prestonice kulture. 

Foto: EPK-V.Veličković

Rok za prijavu na konkurs je 23. februar 2023. godine, najkasnije do 15 časova, a poziv je otvoren za i stručnjakinje i stručnjake iz oblasti arhitekture, primenjene ili likovne umetnosti, sa zadatkom da na kreativan način doprinesu jačem razvitku karaktera i identiteta Distrikta.  

Foto: EPK-M. Pudić

Povod za raspisivanja konkursa je urbanistička intervencija u javnom prostoru koja podrazumeva postavljanje skulpturalnog dela, a na lokaciji koja pretenduje da postane najvibrantniji centar kreativnih industrija u regionu i predstavlja prirodni sled daljeg razvitka kompleksa Distrikta i umrežavanja sa regionalnim partnerima te jačanja veza među njima.

Foto: EPK

Više informacija o uslovima prijavljivanja i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na sajtu novisad2022.rs, u delu Javni pozivi.