Početak Gradske vesti Kontinuitet razvoja: Nenad Ivanišević ponovo izabran za vođenje privrede i turizma u...

Kontinuitet razvoja: Nenad Ivanišević ponovo izabran za vođenje privrede i turizma u Vojvodini

15
0

Na nedavnoj sednici Skupštine AP Vojvodine, Nenad Ivanišević ponovo je imenovan na poziciju vođenja resora privrede i turizma. Ovaj izbor dolazi u važnom trenutku za Vojvodinu, posebno uzimajući u obzir projekcije za 2030. godinu, gde se očekuje značajan rast bruto društvenog proizvoda (BDP) i životnog standarda.

Od 2015. do 2021. godine, Vojvodina je postigla najznačajniji napredak u ekonomskom sektoru, beležeći rast zaposlenosti i smanjenje nezaposlenosti. Ovi trendovi su doprineli stvaranju povoljnog ambijenta za investicije i razvoj privrede, iako Ivanišević nije bio na funkciji tokom celog tog perioda, resor njegovog sekretarijata je  doprineo razvoju AP Vojvodini u prethodna dva mandata.

Planovi za budućnost su usmereni ka daljem unapređenju ekonomskog pejzaža Vojvodine. Ključni prioriteti uključuju podršku mikro, malim i srednjim preduzećima, održivi razvoj poljoprivrede, turizma, informaciono-komunikacionih tehnologija i javne uprave, kao i povećanje broja novih radnih mesta

Sa fokusom na 2023. godinu, očekuje se da će Ivaniševićev sekretarijat nastaviti sa implementacijom mera koje će podržati ekonomski rast i razvoj Vojvodine. Ovaj period će biti ključan za ostvarivanje postavljenih ciljeva i stvaranje stabilne osnove za prosperitet u godinama koje dolaze.

Nenad Ivanišević nije samo političar; on je deo kontinuiteta razvoja Vojvodine. Njegova uloga u vođenju resora privrede i turizma ključna je za ostvarivanje daljeg napretka i prosperiteta regiona.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here