Početak Gradske vesti Kovilj uskoro dobija novi izgled

Kovilj uskoro dobija novi izgled

60
0
U Kovilju je ovih dana obnovljen kolovoz u nekoliko ulica. Očekuje se obnova još poneke ulice narednih dana. Sanacijom kanala i popratnim radovima problem zadržavanja vode je rešen, a u dve ulice biće popravljene i pešačke staze.

Radovi na objektima putne privrede obavljeni su na površini od 6.600 metara kvadratnih, što bi bilo sedam ulica. U još tri se očekuju radovi narednih dana, a ukupna investicija,  JKP put „Novi Sad“ iznosi više od 28 miliona dinara.

Kako je rekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, u poslednje tri godine u Kovilju je uloženo preko 300 miliona dinara, u nove puteve, prečistač, završetak kanalizacione mreže, javno osvetljenje… Vučević najavljuje rešavanje problema atmosferske kanalizacije u Donjem Kovilju izgradnju nove javne rasvete na još nekoliko lokacija u tom mestu, i kaže da će 8. avgusta biti otvorene ponude za parterno uređenje centra Kovilja, koji će biti i deo uređenja malih urbanih celina, u okviru Evropske prestonice kulture, titule koju će Novi Sad poneti 2021.

Vučević podseća da su renovirane prostorije Fudbalskog kluba „Šajkaš“ i pokrenuta škola odbojke, a velikim zadatkom naziva proširenje obdaništa u Kovilju, koje je u postupku legalizacije. Gradonačelnik navodi da bi trebalo iskoristiti i turistički potencijal Kovilja, a kaže da će se uskoro rešavati i najurgentniji problemi u naseljima Klisa, Adice, Veternik, Vidovdansko naselje, Slana bara, Karagača, Sadovi, Alibegovac, gde bi zbog zaostatka u komunalnoj infrastrukturi trebalo da se reše i imovinsko-pravni zahtevi.

Predsednik MZ Kovilj Mladen Vernački zahvalio se gradonačelniku uručivanjem počasne povelje i slike mlade umetnice iz tog mesta, što je, kako je rekao, bio predlog samih građana.