Mali modni bonton

Bilo da ste ljubitelj praćenja modnih trendova ili ne, poželjno je da ovladate najosnovnijim modnim pravilima koja važe u različitim životnim okolnostima…

Naš mali modni bonton otkriće vam kako da odaberete nakit, da se obučete za odlazak na razgovor za posao, da ne pravite greške u svakodnevnom kombinovanju odevnih predmeta…

Vaš nakit šalje bitnu poruku

Budući da je smisao u  sitnicama, svaka odevnoj kombinaciji potreban je odgovarajući detalj kako bi je upotpunio, a istovremeno ispričao priču o onome ko ga nosi. Bilo da je diskretan, upadljiv, originalan ili jednostavan, nakit koji odaberete otkriva vaš senzibilitet. Međutim, postoje mali zakoni kojih se trebate pridržavati, kako ne biste svoju kombinaciju poveli pogrešnim putem.

Manje je više. Ne pokušavajte da uklopite sav nakit koji imate u kompletu, nećete uspeti! Dovoljno je da odaberete 2 komada nakita, a u najboljem slučaju to su sledeće kombinacije: ogrlica i prsten ili minđuše i narukvica Ukoliko se odlučite za komad nakita koji je veliki i privlači pažnju, neka on bude jedini ukras na vašoj kombinaciji. Nije preporučljivo mešati različite plemenite materijale, boje, kamenje… Ako se odlučite za boju zlata, neka svi detalji butu u toj boji. Mlađim damama pristaje sitniji nakit, a starijim krupniji.

Ako idete na intervju za posao…

Reči koje bi trebalo da opišu odevnu kombinaciju koju ćete poneti na razgovor za posao su diskretnost i neupadljivost. Svakako je vaš cilj da u prvi plan stavite svoje intelektualne i radne sposobnosti. Košulje ratličitih krojeva i dezena su uvek pravi izbor, a ukoliko je letnja, rukavi obavezno treba da prekrivaju ramena. Bretele u ovakvim prilikama ne dolaze u obzir! Ukoliko se odlučite za suknju, idealno je da bude srednje dužine, jer takva neće preterano privlačiti pažnju. Od nakita je najbolji izbor sat jer odaje utisak ozbiljnosti i odgovornosti, dok je poželjno da šminkom postignete efekat odmornog i prirodnog lica.

Zlatna pravila odevanja za svaki dan

Srednje dugme na sakou zakopčajte, a donje otkopčajte! Gornje dugme je stvar vašg ukusa, slobode i raspoloženja.

Na košulji otkopčajte najviše dva dugmeta, sve više od toga delovaće prenapadno i neukusno, ukoliko nije u pitanju večernji izlazak.

Za cipele i kaiš važi pravilo da budu iste boje, mada ovde može da se napravi izuzetak, naravno, u zavisnosti od ostatka odevne kombinacije.

Kada su u pitanju dezeni, budite oprezni! Ponesite ili dva različita dezena iste boje ili dva ista dezena različitih veličina.

Vaše hulakopke ne bi trebalo da budu tamnije od suknje ili haljine koju nosite.

Čarape ispod pantalona dolaze u obzir ukoliko su dovoljno duge da kada sednete ne vidi se koža vaših nogu.

Novi Sad, 5. februar 2022. godine