Početak Gradske vesti Manifestacija „Pod krošnjama na Štrandu“ počinje u ponedeljak

Manifestacija „Pod krošnjama na Štrandu“ počinje u ponedeljak

44
0

Šestu godinu za redom Gradska biblioteka u Novom Sadu, Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija organizuju ovaj događaj koji za cilj ima promovisanje jezika na jezicima manjina, kulturu i običaje manjinskih zajednica koje žive u Vojvodini.

 
Kroz jezičke radionice, koje se održavaju svakog radnog dana od 19 do 20 časova u Biblioteci na Štrandu, deca uzrasta od od pet do 12 godina imaće priliku da nauče 20-tak pojmova dnevno i da se upoznaju sa kulturom i običajima mađarske, rumunske i rusinske manjinske zajednice.
 
Novina od ove godine je da je na programu i učenje znakovnog jezika. Namera je da se deca upoznaju sa znakovnim jezikom, jer je znakovni jezik maternji jezik osoba koje imaju neki stepen oštećenja sluha.
 
Subotom se održavaju kvizovi provere znanja stečenog tokom nedelje. Kako je jedan od ciljeva ovog događaja i promovisanje aktivnog boravka u prirodi, i ove godine u saradnji sa Šumskom zajednicom Beočin, kvizovi će se održavati na lokalitetu Rim koji se nalazi na Fruškoj gori, u srcu šume, iznad Beočin sela. Lokalitet Rim je u vlasništvu Šumske zajednice Beočin, koja je najstarije udruženje privatnih vlasnika šuma u Evropi, ustanovljeno 1903. godine.
 
Za učesnike radionica obezbeđene su i vredne nagrade. 
 
Otvaranje ogranka Biblioteke na Štrandu je 1. avgusta.
 
Sve informacije mogu se pronaći na Fejsbuk stranici „Pod krošnjama na Štrandu“.
Autor: 021.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here