Početak Gradske vesti Manifestacija “Salajačkim sokakom“ do 21. juna

Manifestacija “Salajačkim sokakom“ do 21. juna

52
0

Manifestacija “Salajačkim sokakom” svečano je otvorena u OŠ “Vuk Karadžić”, a trajaće do 21. juna na još dva mesta – u MZ Salajka i u prostorijama Udruženja “Mileva Marić Ajnštajn”.

Tokom “Salajačkog sokaka” đaci i njihovi roditelji imaće priliku da učestvuju u ekološkim, likovnim, u audio-vizuelnim radionicama, ali i u sportskim aktivnostima.

Po rečima direktorke OŠ “Vuk Karadžić” Zorice Zeljković, đake naredne dve nedelje očekuje niz edukativnih i zabavnih aktivnosti s posebnim akcentom na očuvanju životne sredine.

“Učenici su kroz likovne radionice predstavili živi svet okeana i slatkih voda”, kazala je za “Dnevnik” direktorka Zeljković. Osim toga, oni su na panou predstavili i upoznali živi svet Dunava, dok su se za susednim stolom odvijale vežbe iz fizike, odnosno deca su imala priliku da vide na koji način u prirodi funkcionišu potisak i provodljivosti.

Direktorka Zeljković je najavila da će se đačke aktivnosti, nakon kratkog predaha, nastaviti sledeće nedelje u sredu, kada će učenici predstaviti radove koje su napravili na temu ekologije, na časovima informatike svaki razred će imati zadatak da napravi smešan filmić, sledeće nedelje biće organizovan sportski dan, a manifestacija će biti zatvorena igrama iznenađenja.

Članica Saveta mesne zajednice Salajka mr Sara Novaković kaže da se u tom delu grada trenutno organizuje sedam stalnih manifestacija.

“Cilj svih akcija i svečanosti koje organizujemo je da deci omogućimo da nauče da kvalitetno provedu vreme i uz to da nauče da čuvaju ono što im je priroda dala”, rekla je Sara Novaković, dodavši da je za salajačke manifestacije karakteristično da su stari i novi običaji isprepleteni pa će tako na sportskoj radionici “Igra sreće” deca bacati potkovice, dok će na radionici „Salajka mim čelendž” koristiti mobilne telefone i aplikacije.

Učenici Nikolini Zagorčić najviše se dopala radionica o vodama.

“Proučavali smo sastav vode, pričali o kiselim kišama i saznali zašto su one opasne i štetne, a sad znam i kako kruži voda u prirodi”, ispričala je za “Dnevnik” Nikolina i kazala da joj se posebno dopalo što su uključena deca iz više škola i što je svaki đak mogao da pokaže kreativnost.

Izvor: Dnevnik/nsuzivo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here