Početak Uncategorized Međunarodni festival „Uhvati film“ od 24. do 30. septembra u KCNS

Međunarodni festival „Uhvati film“ od 24. do 30. septembra u KCNS

48
0

 

Tokom sedam festivalskih dana, publika će potpuno besplatno uživati u raznovrsnom i zanimljivom umetničkom programu: 36 filmova iz 22 zemlje sveta, tri tribine, tri izložbe, dva muzička nastupa, predstavljanje dve knjige i dve kreativne radionice.
 
Festival će biti svečano otvoren u ponedeljak 24. septembra u 13 časova uz retrospektivu prethodnih festivala. Otvaranje će obeležiti i nastup pijanistkinje Petre Spasojević, kao i projekcija prošlogodišnjeg nagrađenog filma „Moje unutrašnje ja“.
 
Istog dana, 24. septembra od 17 časova, započeće i bogat umetnički prateći program. Biće predstavljene dve knjige uz prisustvo autorki: knjiga „Duga, sunce, srce“ autorke Bojane Nešić, i knjiga „Žene koje menjaju stanje stvarnosti, Iz Kruga Vojvodina“, ispred koje će govoriti Svjetlana Timotić. 
 
Prateći umetnički program nastavlja se 25. septembra od 17 časova, projekcijom filma „Restart“ autora Dejana Petrovića, nakon čega sledi tribina na temu „Kome trebaju influenseri sa invaliditetom?“ – prikaz invalidnosti na društvenim mrežama.
 
Prateći program završava se 26. septembra od 17 časova, kad su na programu filmovi „Otvorenih očiju“ Marka Novakovića i tajladski film „Luzer“, nakon čega sledi tribina „Pobednici i dobitnici: osobe sa invaliditetom u sportu“.
 
Edukativni karakter Festivala podržaće i dve radionice: 29. septembra radionica „Fotografija za sve“, i 30. septembra radionica „Film za sve“, koje počinju u 10 časova. Svi koji žele da nauče osnove fotografije i filma, mogu svoju prijavu poslati na mejl: uhvatifilm@gmail.com
 
Okosnica Festivala, filmski takmičarski program održava se od 27. do 30. septembra od 17 časova, projekcijom premijerno selektovanih filmova iz krajeva sveta, nakon čega slede razgovori sa povodom sa autorima filmova, gostima i publikom. 
 
Za četvrtak 27. septembar, nakon projekcije filmova, predviđena je i tribina „Kulturna participacija osoba sa invaliditetom: pristupačnost nisu samo rampe“. Festival će svečano biti zatvoren 30. septembra džez nastupom Tanje Josić.
 
Sve vreme trajanja Festivala, u holu bioskopa biće postavljena izložba fotografija „Osobe sa kvalitetom“, kao i likovnih radova Srđana Vucelje i Jelene Damnjanović
 
Međunarodni filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film“ održava se od 2003. u Novom Sadu i obuhvata projekcije filmova i prateći program na temu invalidnosti. 
Autor: 021, foto KCNS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here