Početak Uncategorized Mi smo jedan narod – Deca iz Gračanice uspešno završila posetu drugarima...

Mi smo jedan narod – Deca iz Gračanice uspešno završila posetu drugarima u Novom Sadu

47
0
deca iz Gračanice

U okviru akcije „Svim srcem za osmeh deteta“, deca iz Gračanice provela su nedelju dana u domovima svojih vršnjaka iz OŠ „Dušan Radović“ i „Žarko Zrenjanin“ u Novom Sadu. Sedam dana zanimljivih aktivnosti su se završile, ali ne i prijateljstva koja kako su nam deca rekla, tek počinju.

Lazar Marković, nastavnik matematike iz Osnovne škole „Kralj Milutin“ iz Gračanice, rekao je da su njegovi utisci fenomenalni. Deca , a i nastavnici najviše su se radovali sportskim aktivnostima, jer su kako su nam svi rekli kod njih takve aktivnosti nemoguće.

Deca su za ovih nedelju dana obišla: Odbojkaški klub Vojvodina, ApV, Tvrđavu, bioskop, pozorište,kuglanu, paraolimpijce u stonom tenisu, zgradu Nisa, imali su brojne radionice, predavanja o bezbednosti, neizbežna igranja na snegu, ii mnoge druge aktivnosti koja su domačini organizovali.

Prema rečima Gorana Bajšanskog, predsednika Udruženja građana „Novi Sad”, jedan od ciljeva akcije „Svim srcem za osmeh deteta“ jeste da se spoje mladi iz Vojvodine i sa KiM, i da se stvore prijateljstva koja opstaju.