Početak Uncategorized Mihailo Anušić: Moje modele nose princeze XXI veka

Mihailo Anušić: Moje modele nose princeze XXI veka

131
0

Mladi novosadski kreator Mihailo Anušić stoji iza sada već poznatog brenda „Mihano Momosa“, za kratko vreme stekao je veliki broj modnih poštavalaca svog rada, kako u Srbiji, tako i van granica naše zemlje.

Dugogodišnji rad modnog stiliste odlučio je da ga usmeri u drugom pravcu i tako kreće u kreatorske vode.

Za svoje modele koristi materijale poput tila, čipke, tafta, penaste tkanine, a njegove prepoznatljive ruže kupuju ženski svet na prvi pogled. Za naš portal Mihailo je otkrio tajnu svog uspeha.

Koliko vremena je potrebno da neko postigne uspeh kakav ste vi postigli u Srbiji?

Nema pravila, svaki razvitak ima svoj tempo i ne treba požurivati jer to vodi ka pristajanju na kompromise i ugrožava kvalitet onoga što radite.

Da li vam je draže što vas prepoznaju kod nas u Srbiji ili van granica naše zemlje?

I jedno i drugo mi podjednako laska. Ja sam svoj posao počeo u Srbiji koja mi je mnogo pružila. Logičan sled stvari bio je da počnu da me prepoznaju u inostranstvu i sada sam zaista više nego zadovoljan.

Da li je teško raditi u Novom Sadu s obzirom da je sve orijentisano u Beograd?

Ne, modna scena je dugo bila skoncentrisana u Beogradu pa je publici došlo kao osveženje to što se nešto dešava van prestonice, pa dolazak u moj studio vide i kao priliku da posete Novi Sad.

Kako si odlučio da sve odavde krene?

Novi Sad je moj grad. Ovde sam napravio prve modne korake, tu su mi prijatelji. Da sam otišao u Beograd na samom početku smisao bi se izgubio. Ovako mogu da stvaram na mestu koje čini da se osećam udobno i prijatno.

Da li je zahtevniji posao stiliste koji ste obavljali ili modnog kreatora sada?

Svaki posao ima svoje izazove. Ono što se razlikuje je da kao kreator imam mnogo više slobode tako da više uživam u samom radu.

Odakle takvi modeli? Nežni, romantični, osvajaju svaku ženu?

Stvaram po ličnom viđenju žene, tako što pokušavam da je razumem. Ja ženu vidim kao smelu i snažnu sa jedne i nepopravljivo romantičnu sa druge strane. Ja se obraćam toj romantičnoj ženi, ali se trudim da ne zanemarim i onaj drugi aspekt pa tako i nastaju haljine koje predstavljam u svojim kolekcijama.

Kakve devojke nose vaše modele?

To su hrabre devojke, pune samopouzdanja koje se hvataju u koštac sa savremenim načinom života, ali ne zanemaruju svoj san iz detinjstva. One su princeze XXI veka.

Kakav muškarac treba da bude da isprati jednu takvu princezu?

Kakavgod da dama izabere, doklegod se ona pored njega oseća kao princeza.

Opišite mi novosađanke. Stil, stav…

Novosađanke oduvek važe za lepotice, dame od stila. U poslednje vreme čini mi se da se osećaj za lepotu malo izmenio, ali moj generalni utisak je da su one veoma usredsređene na brigu o sebi i da jako vode računa na koji način će sebe prezentovati.

Imate li neku poruku za kraj?

Ostanite verni sebi. Trendovi dolaze i prolaze, važno je šta nosite u sebi i na koji način to pokazujete svetu oko sebe.

Autor: Ivana Knežević

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here