Miloš Vučević nakon napada u Beogradu i Novom Sadu

Nakon protesta u Beogradu koji su sinoć održani posle obraćanja predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i saopštavanja najnovijih mera Kriznog štaba, oglasio se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.-

Sinoćnim divljanjima na ulicama Beograda i Novog Sada pristalice Dragana Đilasa, grupe koju predvodi Srđan Nogo i ostali iz takozvane opozicije, samo su još jednom  pokazali da je nasilje njihova jedina politika, koju razumeju i koju primenjuju. To što su rušili i palili sve pred sobom, pa tako i nasilno upali u Narodnu skupštinu, a isto pokušali i u Gradskoj kući u Novom Sadu, nije samo odraz njihove potpune političke nemoći već nešto mnogo opasnije – to je napad na državu i njen pravni poredak – istakao je Vučević i dodao da su besni demonstranti razrušili sve pred sobom i da su pokušali da destabilizuju zemlju, budući da su svesni da pobedu na izborima nikada neće dobiti.

Kada napadate državne institucije, kamenicama gađate policiju, gazite i rušite sve pred sobom, pa ste još toliko besni i bahati da ne dozvolite prolazak kolima Hitne pomoći, samo pokazujete koliko poštujete građane Srbije. A sve što su radili nema nikakve veze sa brigom za građane, već jedino nasilnim preuzimanjem vlasti i pokušajem destabilizacije zemlje jer su svesni da na izborima nikada neće pobediti. Uostalom, građani su ih na izborima 21. juna i oterali na smetlište istorije, pa im se ovi sada valjda svete, ugrožavajući pri tome inače tešku epidemiološku situacije. Sinoć su Đilas i njegova banda još jednom pokazali svoje pravo nasilničko lice, podsticani njihovim medijima koji su cele noći sramno navijali za još veći haos. Ovo ludilo mora da stane! Srbija ne sme da dozvoli da grupica propalih političara naruši njene demokratske vrednosti i demokratski poredak. Moramo da pokažemo koliko smo snažni i jedinstveni da branimo budućnost naše dece – izjavio je Vučević.