Početak Hronika Ministar Gašić otkriva detalje u slučaju nestanka male Danke Ilić

Ministar Gašić otkriva detalje u slučaju nestanka male Danke Ilić

24
0

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izneo je detaljnu retrospektivu događaja vezanih za nestanak dvogodišnje Danke Ilić, koja još uvek nije pronađena, dok je potvrđeno hapšenje dvojice radnika JKP „Vodovod“ Bor zbog sumnje da su umešani u njen nestanak.

Prema rečima ministra Gašića, majka devojčice je fotografisala decu u dvorištu, a kada je primetila da Danke nema, pozvala je supruga i policiju. Sistem „Pronađi me“ aktiviran je u 18:57 časova, ali telo devojčice još nije pronađeno.

Gašić je detaljno opisao kretanje majke Danke preko telefona, potvrđujući da je devojčica viđena kako se kretala asfaltom i da su osumnjičeni radnici JKP „Vodovod“ bili prisutni na tom području.

Dvojica osumnjičenih su poligrafski ispitani, a ministar je naveo da je vozač automobila imao zakasnelu reakciju prilikom udara u devojčicu. Takođe, jedan od osumnjičenih se vratio na deponiju i prebacio telo na drugu lokaciju, dok obojica sada prebacuju krivicu jedan na drugog.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru odredilo je zadržavanje za osumnjičene radnike JKP „Vodovod“ Bor, dok je ministar Gašić izrazio saučešće porodici Ilić.

Telo dvogodišnje Danke Ilić još uvek nije pronađeno, dok istražne službe nastavljaju sa istragom.

izvor/foto:N1, 021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here