Početak Gradske vesti Ministar odbrane odlikovao pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Ministar odbrane odlikovao pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

50
0

Povodom Sretenja – Dana državnosti Srbije i Dana Vojske Srbije, potpredsednik vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević, odlikovao je 196 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije zlatnim i srebrnim medaljama za zasluge i za revnosnu službu.

„Danas imam čast da vam u ime predsednika Republike čestitam na zasluženim unapređenjima i postavljenjima. Gospodo unapređeni i postavljeni oficiri, verujem da ćete opravdati ukazano poverenje. Imajte uvek na umu da je to poverenje koje u vas ima država Srbija, naša otadžbina i da njoj stojite odgovorno. Želim da sa ponosom nosite svoje nove činove naše slavne vojske i obavljate nove dužnosti. Podsećam vas na životnu istinu da napredovanje u časti, napredovanje u karijeri podrazumeva još veću predanost i veću odgovornost, još veću mudrost i veću staloženost. Možda iznad svega još veću posvećenost i odanost prema državi i vojsci, prema svome narodu. Tom ljubavlju mora biti prožet svaki vaš radni dan. To je naš posao, to je vaš posao i priziv od Boga i na to moramo biti ponosni, na to morate biti ponosni, jer od tog poziva nema uzvišenijeg posla. Obezbediti mir je zadatak koji sa radošću i ponosom primamo, jer od toga nema veće časti“, izjavio je ministar.

U čin brigadnog generala unapređeni su pukovnici Predrag Kraljević, Dragan Arsenijević i Milan Lazić. Brigadni general Brane Krnjajić postavljen je na dužnost zamenika komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO, a pukovnik Milan Elenkov na dužnost komandanta 204. vazduholovne brigade.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here