Ministar Udovičić u poseti opštine Irig

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, u pratnji predsednika opštine Irig i ostalih lokalnih funkcionera posetio je ovog vikenda OŠ „Milica Stojadinović Srpkinja“ u Vrdniku i stadion FK „Radnički“ u Irigu.

Prilikom posete treningu FK „Rudar“ u vrdničkoj osnovnoj školi i FK „Radnički“ iz Iriga, ministar Udovičić govorio je o značaju i podsticanju razvoja školskog sporta, posebno u malim sredinama.

– Vrlo je važno da širimo svest o značaju bavljenja sportom, posebno kod mladih, a podsticaj Ministarstva ogleda se pre svega u donacijama školama i malim klubovima sportske opreme i rekvizita, kao što smo učinili u martu ove godine sa vrdničkom osnovnom školom – navodi ministar Udovičić.

Kada je promocija sporta u pitanju, ministar ističe važnost saradnje sa lokalnom samoupravom i uopšte njene uloge u tom procesu.

– Sve što Ministarstvo radi, radi u saradnji sa lokalnim samoupravama jer su ipak one najviše upućene u probleme s kojima se susreću škole i lokalni klubovi. Ovom prilikom želim da se zahvalim predsedniku Kazimiroviću na odličnoj omladinskoj politici, entuzijazmu i želji da unapredi život mladima i podsećam da već kroz mesec dana preko Kancelarije za javna ulaganja kreću radovi na sanaciji i rekonstrukciji OŠ „Milica Stojadinović Srpkinja“ u Vrdniku – ističe ministar.

Ministar je naglasio da će uraditi sve što je u moći Ministarstva da bavljenje sportom ne bude privilegija, već nešto što će biti svima dostupno. Dodaje i da ne treba favorizovati samo kolektivne sportove poput fudbala, košarke i sl. već i pojedinačne, a posebno zbog toga što je iriška opština iznedrila sjajne atletičare, dizačice tegova i kik-boksere.

Predsednik FK „Radnički“ iz Iriga, Boban Babić, poklonio je dres svog kluba ministru i istakao da je velika čast što ministar omladine i sporta dolazi u posetu u godini kada klub obeležava jubilarnih 80 godina postojanja.

 

Ovu posetu ministra omladine i sporta predsednik Opštine Irig, Stevan Kazimirović, ocenio je kao veoma značajnu za sve nas, a posebno za mlade sportiste.

– Naša Opština ulaže u sve grane sporta u skladu sa svojim mogućnostima, a ovom posetom stavlja se do znanja mladima da nismo sami i da su više instance vlasti tu da pruže neophodnu podršku i da ih tako motivišu da nastave da se bave sportom – rekao je Kazimirović.