Početak Gradske vesti Ministar Vučević demantovao navode o isporuci oružja i municije Ukrajini

Ministar Vučević demantovao navode o isporuci oružja i municije Ukrajini

14
0

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević oglasio se povodom navoda britanske agencije “Rojters”, istakavši da Srbija nije prodavala, niti će, oružje ukrajinskoj niti ruskoj strani.

„Više od deset puta smo demantovali te neistine i evo, učinićemo to opet. Nekome je očigledno cilj da uvuče Srbiju u taj sukob ali mi se dosledno držimo naše utvrđene politike. Uvek postoji mogućnost da se neko oružje na nekakav volšeban način nađe i na teritoriji konflikta, ali to apsolutno nikakve veze nema sa Srbijom. To je pitanje za one države koje ne poštuju međunarodne norme, ugovorne klauzule poslovanja. Ponavljam, Srbija nije slala oružje Ukrajini i sve što je objavljeno na tu temu su neistinite spekulacije“,  rekao je ministar Vučević.

„Srbija ima svoju jasnu politiku koja je definisana na osnovu onoga što smo usvojili na Savetu za nacionalnu bezbednost u februaru prošle godine i toga se držimo. Ništa se nije promenilo od tad. Srbija ni složene borbene sisteme, naoružanje, oruđe i oružje nije prodavala, niti prodaje, niti će prodavati ruskoj, ni ukrajinskoj strani za vreme trajanja sukoba“, dodao je ministar. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here