Početak objektiv24 Ministar Vučević prisustvovao obeležavanju Dana finansijske službe

Ministar Vučević prisustvovao obeležavanju Dana finansijske službe

69
0

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je juče svečanosti, koja se održala u Domu Garde na Topčideru, povodom Dana Finansijske Službe.

Ministar Vučević čestitao je Dan svim pripadnicima finansijske službe, ističući važnost njihovog odgovornog rada u upravljanju javnim finansijama. On je naglasio da sektor finansija Ministarstva odbrane igra ključnu ulogu u brojnim oblastima, uključujući nabavku naoružanja, ulaganja u namensku industriju i podršku vojsci.

Uz podršku finansija, Ministarstvo odbrane nastoji da ostvari cilj od dva posto BDP-a Republike Srbije namenjenih za vojsku, u skladu sa državnom politikom i nacionalnim interesima.

Ministar Vučević pohvalio je saradnju sa pomoćnicom ministra za budžet i finansije Katarinom Pavičić i njenim timom, istakavši konstruktivne sastanke koji su doprineli efikasnom upravljanju budžetom Ministarstva odbrane.

Takođe, ministar je istakao ponos zbog ponovnog pokretanja dopunskog rada Vojnomedicinske akademije, što je unapredilo uslove za pružanje zdravstvene zaštite građanima i omogućilo dodatne prihode zaposlenima.

Pomoćnica ministra za budžet i finansije Katarina Pavičić naglasila je važnost kontinuiranog razvoja finansijske službe, kako bi se pratila dinamična ekonomska kretanja u Srbiji. Postavljeni su ciljevi za unapređenje sistema finansijskog upravljanja i novih informacionih sistema za računovodstvo i plate, što je rezultiralo većom efikasnošću i sigurnošću u finansijskim operacijama Ministarstva odbrane.

Dan finansijske službe obeležava se 8. novembra, u sećanje na 1944. godinu kada je formirano Finansijsko odeljenje pri Povereništvu narodne odbrane, označivši pravno konstituisanje finansijske službe kao posebne vojne organizacije.

Ministar odbrane i pomoćnica ministra za budžet i finansije su dodelili nagrade zaslužnim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za posebna zalaganja i postignute rezultate u radu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here