Početak Uncategorized Mirović i ministar u Vladi Crne Gore Đurović o unapređenju ekonomske saradnje

Mirović i ministar u Vladi Crne Gore Đurović o unapređenju ekonomske saradnje

40
0

„Srbija i Crna Gora imaju velike mogućnosti da unapređuju saradnju u svim oblastima, a poseta ministra Đurovića jeste čin u tom pravcu i Pokrajinska vlada će davati tome doprinos i u budućnosti“, izjavio je predsednik Igor Mirović nakon sastanka sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore Goranom Đurovićem.

Predsednik Mirović istakao je da je najvažnija tema današnjeg susreta bila saradnja u oblastima trgovine i privrede, te da su dogovoreni naredni koraci u cilju njenog intenziviranja.

„Crna Gora je uvek bila u prvih 10 zemalja po obimu izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Vojvodine i naša dužnost i obaveza je da to održimo i podstaknemo“, naveo je Mirović.

Podsetivši na to da je Crna Gora ove godine zemlja partner na novosadskom Sajmu turizma, predsednik je ocenio da je to korak u podsticanju aktivnosti na polju predstavljanja potencijala i novih sadržaja AP Vojvodine i Srbije u Crnoj Gori, ali i Crne Gore u našoj zemlji.

„Podrška crnogorskoj nacionalnoj manjini, kao i Srbima u Crnoj Gori, izuzetno je značajna ukoliko želimo pun obim odnosa“, istakao je Mirović i najavio nastavak te podrške u Vojvodini realizacijom projekata, pre svega u oblasti kulture.

Ministar Đurović rekao je da se danas u Pokrajinskoj vladi razgovaralo o konkretnim temama i saradnji, u prvom redu ekonomskoj.

„Verujem da će naše privrede sarađivati kao i do sada i da će Pokrajinska vlada dati doprinos tome. Crna Gora je zainteresovana za unapređenje saradnje u oblasti turizma, a razgovarali smo i o zajedničkim nastupima na trećim tržištima“, naveo je Đurović.

Ministar je izrazio zahvalnost Pokrajinskoj vladi na podršci crnogorskoj nacionalnoj manjini u Vojvodini.

Sastanku u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i generalna konzulka Crne Gore u Srbiji Nevenka Ćirović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here