Početak Gradske vesti Mirović: Ištvan Pastor bio je saveznik za istorijska dela, prijatelj i poštovalac...

Mirović: Ištvan Pastor bio je saveznik za istorijska dela, prijatelj i poštovalac srpskog naroda i veliki lider mađarske zajednice u Vojvodini.

57
0

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, izrazio je duboku tugu i sažaljenje povodom preminuća  Ištvana Pastora, predsednika Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara.

Sa velikom tugom primamo vest o gubitku našeg prijatelja i saveznika, gospodina Ištvana Pastora. Bio je veliki lider mađarske zajednice u Vojvodini i prijatelj srpskog naroda. Delili smo istorijske trenutke i poslaničke klupe u parlamentu, a poslednjih osam godina i zajedničku odgovornost za politički razvoj Vojvodine i njen razvoj„, rekao je  Mirović.

On je dodavao da je gospodin Pastor plenio svojom otvorenošću i poštovanjem argumenata, sa velikim uvažavanjem za srpske stavove. „Njegova predanost i posvećenost mađarskoj zajednici u Srbiji bila je potpuna i sveobuhvatna i ostavila je trajne rezultate ugrađujući ovu zajednicu u temelje zajedništva koje nam je nasušno potrebno„, naglasio je Mirović.

Srpsko-mađarsko prijateljstvo je, kako je rekao, podignuto na visok nivo zahvaljujući i njemu, i to će biti beleg za večno pamćenje.

Bio je veliki drug, vedar i optimista do poslednjeg časa. Pamtiću ga kao jednog od poslednjih političara koji je vrednostima davao prednost u odnosu na gole brojeve. Njegovim odlaskom izgubili smo prijatelja, saveznika i pregaoca koji će nam u budućnosti nedostajati i više nego što smo u stanju da to danas shvatimo“, završio je gospodin Mirović.

Ova tužna vest o gubitku velikog društvenog radnika i političara ostaviće dubok otisak na njegove saradnike i prijatelje. Našim srcem smo sa porodicom gospodina Pastora i celokupnom mađarskom zajednicom u našoj zemlji. Neka počiva u miru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here