Početak Gradske vesti Mirović najavljuje završetak obnove Sremskih Karlovaca do 2024. godine

Mirović najavljuje završetak obnove Sremskih Karlovaca do 2024. godine

4
0

U nedavnoj sednici Odbora za obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca u Pokrajinskoj vladi, predsedavala je Maja Gojković, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture. Na sednici je utvrđeno da je Pokrajinska vlada od 2018. godine do danas investirala preko milijardu i trista miliona dinara u obnovu ovog istorijskog mesta.

Predsednik Pokrajinske vlade i zamenik predsednika Odbora, Igor Mirović, istakao je da će do kraja 2024. godine biti završena projektna dokumentacija za sveobuhvatno uređenje zaštićene prostorne celine starog jezgra Sremskih Karlovaca. Ovo će biti osnova za dalje finansiranje obnove i uređenja ovog značajnog mesta.

Do sada su završeni projekti poput restauracije Patrijaršijskog dvora Saborne crkve, Bogoslovije Svetog Arsenija, sanacije kuća na centralnom trgu Branka Radičevića, te rekonstrukcije Ulice braće Anđelić i državnog puta kroz Sremske Karlovce.

Na sednici je doneta odluka o formiranju Radne grupe s predstavnicima relevantnih institucija i javnih preduzeća za koordinaciju izrade projekta uređenja Sremskih Karlovaca. Mirović naglašava važnost očuvanja kulturne baštine ovog područja, ističući da će obnova doprineti celokupnom prosperitetu Sremskih Karlovaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here