Mirović otvorio Dan dobavljača: U fokusu domaći privrednik

Na četvrtom po redu Danu dobavljača, koji je danas svečano otvorio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, okupilo se 176 domaćih i stranih kompanija s ciljem jačanja veza između poslovnih partnera u dobavljačkom lancu. Organizacija ovog događaja pripala je Razvojnoj agenciji Vojvodine, a Mirović je istakao značaj manifestacije, naglašavajući učešće čak 1.000 B2B sastanaka.

Cilj ovog susreta je povezivanje velikih stranih kompanija koje posluju u Srbiji sa domaćim preduzećima, s posebnim naglaskom na jačanju domaće privrede, naročito u sektoru izvoza. Mirović je naglasio podršku domaćim kompanijama, ističući da je Pokrajinska vlada sprovela konkurs preko Razvojne agencije Vojvodine kako bi podstakla nabavku najmodernije tehnološke opreme za domaće firme koje teže unapređenju svojih standarda i kvaliteta.

Pored podrške stranim kompanijama, naš prioritet su domaći preduzetnici. Pokrajinska vlada, kao i Privredna komora Vojvodine, Razvojna agencija Vojvodine i ostali relevantni organi nastaviće pružanje podrške domaćoj privredi“, izjavio je Mirović. On je takođe izrazio uverenje da će domaće kompanije, svojom inovativnošću i renomeom, uspešno odgovoriti izazovima globalnog tržišta.

Dan dobavljača, fokusiran na sektore metala, gume, plastike i elektronike, okupio je brojne renomirane kompanije poput Nidec Electric Motor, Continental Automotive, Haitian Machinery i mnoge druge. Na otvaranju događaja prisustvovali su i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, kao i direktor Razvojne agencije Vojvodine Darko Bulješević.