Početak Gradske vesti Mirović: Posle gotovo 40 godina počela rekonstrukcija Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj...

Mirović: Posle gotovo 40 godina počela rekonstrukcija Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici

60
0

Mirović: Započeta Rekonstrukcija Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, izjavio je da su radovi na rekonstrukciji Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici počeli, a finansiraju se sredstvima obezbeđenim od strane Pokrajinske vlade i Grada Sremska Mitrovica. Ukupna vrednost investicije iznosi skoro 200 miliona dinara.

Mirović je naglasio da se radi o sveobuhvatnoj rekonstrukciji kako u građevinskom smislu, tako i u smislu nabavke najmodernije opreme. Dodao je da veruje da će u roku od godinu dana, u znatno poboljšanom i kvalitetnijem ambijentu, građani moći da prisustvuju predstavama i dočekuju umetnike iz zemlje i inostranstva.

„U isto vreme, zaposleni i umetnici iz jedinog profesionalnog pozorišta u Sremu imaće mnogo bolje uslove za rad u kojima će moći u punom sjaju da prikažu svoje stvaralaštvo„, naglasio je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, vodi se računa o svim detaljima, a Zavod za zaštitu spomenika kulture je od samog početka uključen u ovaj projekat.

Planirana je rekonstrukcija pozorišne sale, hola i krova. Nakon sanacije vlage, planira se uređenje enterijera prema najvišim estetskim i funkcionalnim standardima. Postaviće se akustični materijal na zidovima i podu pozorišne sale, ugradiće se moderno ozvučenje i rasveta. Takođe, u planu je završetak radova na sanaciji sistema grejanja i hlađenja radi poboljšanja energetske efikasnosti, kao i na elektroinstalacijama, omogućavajući korišćenje savremene multimedijalne opreme.

„Pokrajinska vlada pridaje veliku pažnju umetnosti i uslovima u kojima se stvaraju umetnički sadržaji. Prošle nedelje smo započeli rekonstrukciju Doma kulture u Titelu, danas smo ovde u Sremskoj Mitrovici, a istovremeno se širom Vojvodine izvode radovi na brojnim objektima koji će značiti ne samo profesionalnim, već i amaterskim umetničkim sastavima“, rekao je Mirović.

Predsednik Mirović podsetio je da je sredinom godine Pokrajinska vlada dodelila ugovore ukupne vrednosti od 500 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata obnove i opremanja kulturnih ustanova i centara u javnoj svojini AP Vojvodine u jedanaest gradova i opština.

„Pozorište ‘Dobrica Milutinović’ osnovano je 1944. godine, a poslednji put je rekonstruisano 1985. godine. Mitrovačka publika zaslužuje pozorište u punom sjaju. Hvala Pokrajinskoj vladi jer nam pruža podršku na ovom i drugim projektima“, izjavila je gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović.

Današnjem događaju prisustvovala je i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here