Početak Gradske vesti Mirović primio ambasadora Italije Luku Gorija

Mirović primio ambasadora Italije Luku Gorija

14
0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas novoimenovanog ambasadora Italije Luku Gorija s kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje AP Vojvodine sa italijanskim regijama.

Predsednik Mirović izjavio je da je za AP Vojvodinu jedno od najvažnijih pitanja ekonomska saradnja, istakavši da je Italija jedna od vodećih zemalja kada je reč o visini investicija u Pokrajini.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi ocenjeno je da su odnosi Srbije i Italije tradicionalno dobri te da su prioriteti AP Vojvodine i italijanskih regija isti ‒ saradnja u oblastima novih tehnologija, zelene tranzicije, vodosnabdevanja i zaštite životne sredine.

„Postoji mnogo potencijala za saradnju i razmenu iskustava. Bićemo pouzdani partneri za sve inicijative”, istakao je predsednik Mirović.

„Jedan od naših glavnih ciljeva jeste da otvorimo nove mogućnosti za saradnju. Znamo koliko je AP Vojvodina važna za Srbiju. Voleli bismo da budemo partneri Vojvodine u svim oblastima od zajedničkog interesa”, ocenio je ambasador Gori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here