Početak Gradske vesti Mirović primio predstavnike Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine uoči Svetskog dana Roma

Mirović primio predstavnike Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine uoči Svetskog dana Roma

11
0

Uoči Svetskog dana Roma, koji se obeležava 8. aprila, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je primio predstavnike Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine. Razgovarali su o dosadašnjoj podršci i planiranim programima i aktivnostima.

U razgovoru su se saglasili da je Pokrajinska vlada tokom proteklih osam godina pružala kontinuiranu podršku pripadnicima romske nacionalne manjine kroz brojne programe poput stipendiranja i poboljšanja uslova stanovanja, što je dalo konkretne rezultate.

Naglašeno je da postoji mnogo mogućnosti za poboljšanje položaja Roma u društvu, pri čemu su najvažnija pitanja obrazovanja, socijalne zaštite i zapošljavanja.

Predsednik Mirović istakao je da je podsticanje pripadnika romske zajednice na obrazovanje ključni zadatak, jer će to dovesti do njihovog uključivanja u sve segmente društva.

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić zahvalio je Pokrajinskoj vladi i predsedniku Miroviću na podršci, ističući da je tokom proteklih godina postignut značajan napredak u poboljšanju položaja Roma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here