Mirović: Širom Vojvodine u toku rekonstrukcija lokalnih saobraćajnica.

U različitim lokalnim samoupravama širom Vojvodine, trenutno se sprovode radovi na izgradnji novih ulica i rehabilitaciji postojećih saobraćajnica. Ovi projekti obuhvataju Sentu, Irig, Pećince, Apatin, Sombor, Novu Crnju, Kovin, Bački Petrovac, Sečanj, Beočin, Bač, Alibunar, Čoku i Rumu.

Vrednost radova premašuje 2,7 milijardi dinara, a ukupna dužina saobraćajnica koje će biti obuhvaćene iznosi gotovo 62,6 kilometara. Finansiranje ovih radova obezbedila je Pokrajinska vlada.

Neki od glavnih projekata uključuju asfaltiranje sedamnaest ulica u Senti, rekonstrukciju saobraćajnica u naseljenim mestima opštine Irig, kao i izgradnju saobraćajnice u zoni „Nove banje“ u Vrdniku. Takođe, biće obnovljena lokalna saobraćajnica koja povezuje Bački Monoštor i atar Kupusina, završavajući na taj način put koji povezuje Apatin i Sombor.

Ovi radovi predstavljaju deo šire inicijative za unapređenje saobraćajne infrastrukture u Vojvodini. Pokrajinska vlada je od 2016. godine do danas izdvojila oko 17,5 milijardi dinara za projekte u ovoj oblasti. Ovaj investicioni ciklus obuhvata izgradnju puteva, mostova, biciklističkih staza, kao i rehabilitaciju i sanaciju postojećih saobraćajnica. Osim toga, Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj finansirao je 207 projekata u iznosu od 3,28 milijardi dinara, fokusiranih na unapređenje bezbednosti saobraćaja i poboljšanje kvaliteta putne infrastrukture.

Nastavlja se ova inicijativa u opštinama Žitište i Plandište, gde su radovi već završeni, uključujući rehabilitaciju ulica u naseljenim mestima kao što su Banatski Dvor, Torak, Srpski Itebej i druge.

Takođe, radovi na delu Grebenskog puta do manastirskog kompleksa Đipša u opštini Šid, koji se prostire na 4,5 kilometara, su završeni, dok su u toku radovi na kraćoj deonici puta, na prilazu samom manastiru.

Očekuje se i početak radova na rekonstrukciji raskrsnice četiri ulice sa izgradnjom kružnog toka u Vršcu.