Mirović u poseti Kikinde

U toku jučerasneg dana  predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, posetio obnovljeni objekat Zavoda za Javno Zdravlje u Kikindi. Tom prilikom je naglasio da je Pokrajinska vlada zajedno sa Zavodom, finansirala radove u vrednosti od 46 miliona dinara, u dve faze.

Zavod pruža usluge preko 110.000 pacijentima iz šest lokalnih samouprava, a Odeljenje za Epidemiologiju obavlja oko 1.200 sanitarnih pregleda mesečno.

Pored ove rekonstrukcije, Pokrajinska vlada je finansirala i nabavku laboratorijske opreme, kao i deo izgradnje zgrade Mikrobiologije, objekta koji je otvoren prošle godine.

Iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno ukupno 395,3 miliona dinara za investicije i nabavku opreme u zdravstvenim ustanovama u Kikindi – Domu zdravlja, Opštoj bolnici i Zavodu.

Mirović je takođe obišao i radove na izgradnji atmosferske kanalizacione mreže, ukupne dužine od gotovo 1.200 metara u ulicama Dušana Vasiljeva, Jaše Tomića, Braće Laković i Semlačkoj, za šta je iz pokrajinskog budžeta opredeljeno 150 miliona dinara.

On je istakao da Pokrajinska vlada finansira i druge projekte – rekonstrukciju vodovodne mreže u petnaest ulica, a radovi su praktično završeni.

Uz pomoć sredstava Pokrajinske vlade, zamenili smo azbestne cevi koje su postavljene još šezdesetih godina prošlog veka. Danas smo razgovarali i o novim projektima i potrebama koje Kikinda ima. U narednim nedeljama ćemo pripremiti sve ono što će se raditi naredne godine“, istakao je Mirović i podsetio da je obezbeđen i novac za sanaciju u OŠ „Sveti Sava“ i Gimnaziji „Dušan Vasiljev“.

„U narednim godinama nas ovde očekuje izgradnja brze saobraćajnice od Sombora do Kikinde, čime će se povezati severni Banat, srednja i severna Bačka sa auto-putem od Subotice do Novog Sada. Biće to velika razvojna šansa“, naglasio je Mirović.

Ove godine smo dobili preko 700 miliona dinara od Pokrajinske vlade za realizaciju projekata i investicija, čime se znatno unapređuje kvalitet života građana„, izjavio je gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, i istakao da će u narednom periodu biti rekonstruisan objekat Osnovne škole „Fejes Klara“, jedine dvojezične škole u tom gradu, projekat koji će takođe finansirati Pokrajinska vlada.

Dogаđаju su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo, prof. dr Zoran Gojković, kao i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Miloš Maletić.