Mirović: Završena izgradnja Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović je juče proglasio završetak građevinskih radova na izgradnji novog objekta Studentskog Kulturnog Centra u Novom Sadu. Ovaj objekat, namenjen isključivo ovoj oblasti, predstavlja prvi takve vrste izgrađen u Novom Sadu još od izgradnje Srpskog Narodnog Pozorišta 1981. godine.

Mirović je naglasio da je ova ustanova od velikog značaja za pokrajinu i da je prvi put u istoriji Univerziteta u Novom Sadu dobila savremeni objekat koji će služiti kao novo okupljalište sa raznovrsnim sadržajem. Pokrajinska Vlada je u potpunosti finansirala projekat putem Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, sa iznosom od 764,4 miliona dinara.

Foto: Pokrajinska Vlada

U narednim nedeljama će biti završena okolina, uređeni trotoari, a radovi na opremanju će biti gotovi do kraja novembra. Objekat će dobiti upotrebnu dozvolu već u januaru.

Mirović je pohvalio dosadašnji rad Studentskog Kulturnog Centra i naglasio da će novi prostor dati novi zamah za buduće stvaralaštvo i postati važno mesto za sve koji žele da prezentuju svoje talente.

U objektu površine oko 3.500 kvadratnih metara se nalazi multifunkcionalna koncertna sala sa 200 sedišta i prostorom za 1.000 stajaćih posetilaca, izložbena galerija, kao i prostor za studentske organizacije.

Mirović je istakao da je Pokrajinska Vlada kroz razne projekte podržavala naučno stvaralaštvo, te da je Univerzitet u Novom Sadu rastući univerzitet sa praktičnom snagom. U saradnji sa Vladom Srbije, uložili su maksimalne napore u unapređenje rada Univerziteta.

Takođe je najavljena uskoro pokretanje procedure za izgradnju studentskog restorana koji će zauzimati gotovo 4.000 kvadratnih metara. To će predstavljati krunu osmogodišnjeg rada Pokrajinske Vlade na ključnim projektima u okviru Univerziteta.

U obilasku su prisustvovali i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić i direktor Studentskog Kulturnog Centra Obrad Škrbić.