Početak Gradske vesti Mladi Subotičani i migranti iz prihvatnog centra uredili igralište u Zoo vrtu...

Mladi Subotičani i migranti iz prihvatnog centra uredili igralište u Zoo vrtu Palić

740
0

Mladi iz Subotice i migranti iz prihvatnog centra „Subotica“ su udruženim snagama uredili dečje igralište u Zoo vrtu „Palić“ i time doprineli lepšem i podsticajnijem okruženju za sve posetioce, a pogotovo one najmladje.

Uz podršku Evropske unije upravljanju migracijama u Srbiji, saopšteno je da je pored farbanja dečjih sprava za igranje, u parku je postavljen i novi mobilijar za odmor i odlaganje otpada.

Ovom akcijom su i migranti i lokalna zajednica još jednom pokazali želju da doprinesu opštem dobru i da grade zajedničku sinergiju u gradu gde borave i žive„, navedeno je u saopštenju.

Ispred Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Srbiji, Jelena Marić Luković je istakla da je jedan od osnovnih ciljeva aktivnosti da zajednice budu jake, stabilne i da priliv migranata i veća tražnja za uslugama centara za socijalni rad, zdravstvenih ustanova, javno-komunalnih preduzeća ne dovede do pada kvaliteta usluga koje se pružaju gradjanima.

Migranti smešteni u Prihvatnom centru u Subotici su kazali da im to nije prvi put da su posetili Zoo vrt „Palić“, a dvanaestogodišnji Vahid Barzadi iz Avganistana koji je sa vršnjacima farbao ljuljaške, na tečnom srpskom jeziku je kazao da mu se zoološki vrt dopada jer ima mnogo prostora za igranje i dosta životinja.

Zoološki vrt na Paliću godišnje poseti preko 150.000 posetilaca, od kojih polovinu čine deca, rekao je direktor Petar Savić i dodao da je utoliko ta donacija veća, jer će u njoj moći da uživaju najmladji, a ujedno i najmiliji gosti Zoo vrta.

Izvor: Beta.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here