Početak Uncategorized Mladoj novinarki hitno potreban novac za lečenje od tumora

Mladoj novinarki hitno potreban novac za lečenje od tumora

46
0

Marina je prošlog leta operisala tumor, a sada nastavlja terapiju na klinici Sante Plus u Istanbulu.

Novac kojim je porodica raspolagala i fond koji je prikupljen tokom novembra i decembra prošle godine utrošen je na dosadašnje lečenje. Marini predstoje četiri nedelje zračenja mozga i kičme, i zbog toga se boravak u bolnici produžio na pet nedelja, umesto planirane jedne.

Novac je moguće uplatiti na račun Marinine majke Svetlane Bošković: Banca Intesa, broj 160- 2700100006080-06. Više informacija u uplatama na devizne račune moguće je pronaći na sajtu Novosadske novinarske škole.

U sklopu akcije prikupljanja pomoći biće organizovano nekoliko dešavanja. U četvrtak 19. aprila u Novom Sadu u klubu Kućerda na stadionu od 21.30 biće organizovana humanitarna svirka.

U subotu, 21. aprila, u centru Bečeja biće organizovan Humanitarni bazar, na kom će svako od  zainteresovanih izlagača sa najrazličitijom robom moći da je proda i kasnije donira novac za lečenje.

U petak 20.aprila organizuje se humanitarno veče u Spot – cafe&vegan kitchen (Trg Marije Trandafil 6, Novi Sad). Sav prihod od poručenih jela i pića od 19-23h , uplatiće se za Marinino dalje lečenje u Turskoj.

Marina Kovačev završila je osnovne studije novinarstva i master studije menadžmenta ljudskih resursa. Jedna je od osnivačica Bečejskog udruženja mladih, a od 2015. godine radi u Novosadskoj novinarskoj školi kao menadžerka projekata. Kao omladinska aktivistkinja učestvovala je u velikom broju humanitarnih akcija i programa posvećenih jačanju ljudskih prava i medijskih sloboda.

autor: nsuzivo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here