Početak Gradske vesti Montirane javne česme

Montirane javne česme

44
0

Za razliku od ranijih godina, ovog puta su na hidrante postavljene montažne konstrukcije, pa je tako Novi Sad zapravo dobio funkcionalne javne česme.

“Nove česme su posebno oblikovane da zadovolje sve savremene standarde i ubuduće budu prepoznatljive za Novi Sad. Lako su dostupne za sve uzraste, osobe s invaliditetom i životinje. Praktične za korišćenje s jednostavnim sistemom puštanja vode, mogućnošću punjenja flašica i moderne po ugledu na svetske gradove. Postavljanjem novih česmi ljudima se omogućuje utoljenje žeđi svakog momenta, što i jeste cilj – da se afirmiše voda kao javno dobro i ponudi mreža javnih česmi kao novi novosadski brend”, saopšteno je iz JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Javne česme su montirane na 12 lokacija: Bulevar oslobođenja 12, Bulevar oslobođenja 102, ugao ulica Novosadskog sajma i Hajduk Veljkove, Futoška ulica 54, ugao Ulice Bate Brkića i Bulevar Jovana Dučića, pored Apolo centra kod spomenika balerini Marini Olenjinoj, ispred Gradske kuće, Zmaj Jovina ulica 21, ulazak u Dunavsku ulicu kod parka, kod Uspenske crkve, na Keju i na Bulevaru Mihajla Pupina kod Banke Intesa.

Na ovaj način Novi Sad se priključuje predlogu Evropske komisije koja je inicirala izmenu pravila o kvalitetu vode za piće, kojom bi se od država članica EU tražilo da se poboljša pristup pitkoj vodi za sve građane. To, između ostalog znači da bi Evropljanima trebalo omogućiti da vodu iz slavine, bezbednu za konzumiranje, mogu popiti i na gradskim ulicama. Upravo zbog toga, nove javne česme mogu da se koriste i kao turistički faktor.

Autor: nsuzivo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here