MUP pronašao 6.399 iregularnih migranata na području Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić posetio je Palić gde je noćas obišao pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova. Tom prilikom, ministar je naglasio da će policija neprekidno sprovoditi akciju kako bi rešila problem iregularnih migracija i potpuno presekla lanac krijumčarenja ljudi.

Ministar Gašić istakao je predanost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u očuvanju bezbednosti građana na severu države. U narednim danima najavio je preduzimanje pojačanih mera i angažovanje dodatnih policijskih snaga u borbi protiv iregularnih migracija.

U okviru akcije suzbijanja iregularnih migracija, koja se sprovodi po nalogu ministra Gašića, pripadnici MUP-a pronašli su 6.399 iregularnih migranata u pograničnim pojasevima Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota. Policija je kontrolisala 134.542 vozila i 378 objekata, uhapsila osam krijumčara, dok je 253 osobe zadržano zbog različitih krivičnih dela.

Od početka akcije, policijski službenici pronašli su 29 automatskih pušaka, 10 pištolja, 3.120 komada municije, strane pasoše i narkotike tokom detaljnog pregleda terena. Ministar Gašić se zahvalio pripadnicima MUP-a na posvećenosti očuvanju sigurnosti građana.