Početak Gradske vesti MUP Srbije omogućava građanima praćenje isteka dokumenata putem eUprave

MUP Srbije omogućava građanima praćenje isteka dokumenata putem eUprave

10
0
Ministarstvo unutrasnjih poslova,Policijska uprava Novi Sad,salteri za izdavanje licnih dokumenata Rubrika: novosadska Datum: 03.februar 2011. Mesto: Novi Sad Foto: Aleksandra Erski

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je u saradnji sa Kancelarijom za IT i eUpravu, od 13. decembra prošle godine, omogućilo građanima registrovanim na portalu eUprave novu uslugu – dobijanje obaveštenja o isteku roka važenja ličnih dokumenata poput lične karte, pasoša, vozačke dozvole, kao i registracione nalepnice. Ovu vest je saopštio načelnik Odeljenja za registraciju vozila i vozačke dozvole Uprave za upravne poslove MUP, Dalibor Drobnjak.

Građani će o isteku roka važenja ličnih dokumenata biti obaveštavani putem imejl adresa, SMS poruka ili Vibera, a ova usluga je deo nastojanja MUP-a da unapredi komunikaciju sa građanima.

Dalibor Drobnjak je dodao da će prvo obaveštenje o isteku važenja dokumenta biti poslato 30 dana unapred, a drugo 15 dana pre isteka važenja lične karte. Za pasoš, prvo obaveštenje stiže sedam meseci ranije, a drugo 30 dana pre isteka važenja pasoša. Što se tiče vozačke dozvole i registracione nalepnice, prvo obaveštenje će biti poslato 30 dana, a drugo 10 dana pre isteka njihovog važenja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here