Početak Hronika MUP Srbije se oglasio nakon informacije o grupnim samoubistvima

MUP Srbije se oglasio nakon informacije o grupnim samoubistvima

67
0
Foto: pexels

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da, nakon informacija koje kruže na jednoj društvenoj mreži a tiču se poziva na grupno samoubistvo, proverava potencijalno opasne sadržaje za decu i mlade na pojedinim društvenim mrežama i apeluje na roditelje da prate aktivnosti svoje dece na tim mrežama.

MUP navodi da je obavešteno o informacijama koje kruže na jednoj društvenoj mreži, a tiču se poziva na grupno samoubistvo mladih osoba i da na teritoriji naše države proveravaju osnovanost tih upozorenja.

Prethodno je, naime, MUP Republike Srpske upozorio roditelje da obrate pažnju kakve sadržaje prate njihova deca na društvenim mrežama, a nakon što je policiji od Interpola stiglo obaveštenje da se na TikToku dele sadržaji sa potencijano opasnim posledicama za mlade.

„MUP je obavešten od strane Interpola iz Jerusalima dopisom koji je upućen Letoniji, a ostalim zemljama na upoznavanje, o informacijama koje kruže na jednoj društvenoj mreži, a tiču se poziva na grupno samoubistvo mladih osoba, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Kako su prenele Nezavisne novine, ovo upozorenje odnosi se pre svega na lokalnu TikTok grupu u Rusiji, ali je MUP RS poručio da je radi prevencije bilo kakvih negativnih posledica potreban maksimalan oprez.

Foto: Pixabay

„Apelujemo i na roditelje da obrate pažnju na ponašanje svoje dece i sadržaje koje prate na društvenim mrežama“- ističu iz MUP-a.


Podsetimo da je krajem januara Italiju potresla smrt desetogodišnje devojčice koja je umrla zbog izazova na TikToku.

Izazov je, kako se navodi, podrazumevao da se što duže ostane bez vazduha, što je po devojčicu imalo fatalan iskoh.

Nakon ovog slučaja, i u Srbiji se pojavila vest o samoubistvu dečaka, koji navodno, takođe ima veze sa ovim izazovom na društvenoj mreži.

Izvor: Tanjug, Objektiv24.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here