Na Letenci uskoro izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa

Da roštiljate na Letenki možete do prvog avgusta. Mesec dana kasnije ovo će postati veliko gradilište, a kroz tri godine, kako najavljuju iz Pokrajine, najsavremeniji sportsko-rekreativni kompleks.

“Znači u donjem delu će biti betosnki tereni za velii tenis, ovde iza nas mulifunkcionalni tereni kosarke, odbojke rukometa. Najvažniju sam stvar propustio koja je vezana za moj život, ovde će biti fudblaski teren koji će biti takav teren… ja mogu da kažem da ce biti najlepša veštačka trava. Iznad njega će biti predivna multifunkcionalna hala, apartmansko naselje će biti u ovom području gde su sada ovi stari, iza će biti hotel sa 4 zvezdice, restoranski deo…“, kaže Danijel Župić, direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.

Ukupna procenjena vrednost radova je milijardu i 650 miliona dinara. U Upravi za kapitalna ulaganja potvrđuju da je novac obezbeđen.

“Mi se nadamo da ako počne ove godine da će do kraja 2020. radovi biti gotovi. Sad opet kažem zavisi sve od same javne nabavke koja bude sprovedena. Ukoliko to sve bude u roku i počne na jesen da se radi predviđeno je da se ovih 350 miliona dinara može potrošiti u ovoj godini, zato smo tako tu sumu i izdvojili, a za naredne dve godine smo preostali deo radova predvideli, tako da kažem opet ukoliko ne budu vremenski uslovi takvi… ali ja mislim da to se sigurno neće dogoditi“, kazao je Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

U Pokrajinskom zavodu za sport kažu da će novi tereni biti rađeni po međunarodnim standardima. Apartmansko naselje brojaće 220 ležajeva, a što je najbitnije kompleks Letenka nije namenjen samo sportistima, nego svoj talentovanoj deci.

“Koncept će biti da ovo bude centar i za relaksaciju, rehabilitaciju sportista, njihov oporavak, a isto tako i da dolaze na pripreme. Znači mi ćemo biti otvoreni i za vrhunski sport, za superligaške kubove, za talentovanu decu Vojvodine i za svu decu regiona koji će biti naši gosti”.

U basketu, malom fudbalu, izletu pa i roštiljanju na Letenki možete uživati čitavo proleće i leto. Kao i prethodnih godina ni ove neće izostati mnogobrojne manifestacije koje su preko 4 decenije okupljale na hiljade školaraca i sportista godišnje.

Izvor: RTV
Foto: Fruskać