Početak Gradske vesti Na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu predstaviće se 1.500 izlagača

Na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu predstaviće se 1.500 izlagača

39
0

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji u Beogradu, ovogodišnji sajam obeležiće Nacionalna izložba stoke, Izložba poljoprivredne mehanizacije, deset kolektivnih izložbi, izložba organske hrane i proizvoda sa oznakom geografskog porekla, više do 50 stručnih i poslovnih skupova, poklon igra za posetioce.

Ove godine na sajmu će se predstaviti Francuska, Austrija, Holandija, Španija, Italija, Izreal, Tunis, Bosna i Hercegovina…, najavio je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Jedan od zaštitnih znakova tog sajma je poklon igra za posetioce sa kupljenim ulaznicama, a Cvetković kaže da će ove godine dva srećna dobitnika sa sajma otići sa traktorom, a jedan sa rotofrezom.

Reč je o traktorima “belarus 622” i “john deere 5045 d” i rotofrezi “hisarlar”, a kako je najavljeno, tokom sajma će 18. i 19. maja biti održan i Prolećni festival vina na kojem će oko 100 izlagača promovisati najkvalitetnija vina i rakije sa ovih prostora.

Ove godine zemlja prijatelj Međunarodnog poljoprivrednog sajma je Francuska, a ekonomski savetnik u Ambasadi Francuske u Srbiji Žan Pjer Gasto je izrazio zadovoljstvo zbog toga jer je, kako kaže, Međunarodni sajam poljoprivrede jedan od najvećih događaja u oblasti poljoprovrede u regionu.

Na konferenciji je rečeno i da će, kada je reč o mehanizaciji, najskuplji eksponat na sajmu biti samohodna vadilica šećerne repe “holmer” T4-40 koja košta oko 600.000 evra, dok će najskuplji među traktorima biti guseničar “john deere 8345 RT” koji će zainteresovani moći da kupe za 300.000 evra.

PETAK, 18. MAJ PORODIČNI DAN

Toga dana cela porodica, sa decom do 16 godina, bez obzira na to koliko ih ima Sajam, može da poseti uz jednu ulaznicu kupljenu za 600 dinara.

Cena ulaznica:

  • Ulaznica za odrasle 600 rsd
  • Ulaznica za kolektivne posete (grupu veća od 15 ljudi) 400 rsd
  • Ulaznica za đake i studente (u organizovanim posetama) 200 rsd
  • Ulaznica za penzionere  200 rsd
  • Ulaznica za decu od 7 do 12 godina  200 rsd

Izvor: Tanjug/nsuzivo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here