Početak Gradske vesti Nagrade mladim pesnicima za najlepše dečje pesme

Nagrade mladim pesnicima za najlepše dečje pesme

125
0

Predstavnici Udruženja građana „Novi Sad“ i Gradske biblioteke u Novom Sadu, uručili su u sredu (24. marta), ispred ove ustanove u Dunavskoj ulici, nagrade pobednicima konkursa za najlepšu dečju pesmu pod nazivom „Mladi pesnici za Svetski dan poezije“.

Maša Žorić iz Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Novog Sada sa pesmom „Šapat novosadskih ulica“ osvojila je prvo mesto, iz iste škole je drugoplasirana Sonja Zrnić sa pesmom „Moj konj Emerald“, dok je treći Radivoj Šijak iz Osnovne škole „Laza Kostić“ iz Kovilja sa pesmom „Detinjstvo pod maskom“.

Predstavnica Udruženja građana „Novi Sad“, Jovana Aleksandrov, rekla je da je na konkurs pristiglo preko šezdeset i pet radova. – Ovom akcijom želeli smo da podstaknemo osnovce koji vole da pišu pesme. Nadamo se da će nastaviti da se bave poezijom, jer time rade lepu stvar za sebe, ali i za svoje okruženje – istakla je Aleksandrov.

Udruženja građana „Novi Sad“

U ime biblioteke, Katarina Novaković je izjavila novinarima da im je bila velika čast da učestvuju u ovakvom prelepom konkursu.

Za kratko vreme imali smo veliki odziv i dobili smo mnogo lepih radova. Napravili smo širi izbor, ali odlučili smo se za tri pesme koje su nas osvojile i koje su bile različite. Nadamo se da će se onima koji ih čuju i pročitaju dopasti, kao što su se dopale nama – rekla je Novaković. Trinaestogodišnja pobednica, Maša Žorić, rekla je da je oduvek volela da piše pesme. – Kada inspiracija dođe pesma se može napisati za kratko vreme. To nije nešto za šta možete reći „sada ću da sednem i da nešto napišem“, nego je zaista potrebna inspiracija. Planiram da nastavim da pišem, a u budućnosti možda i objavim zbirkuizjavila je Žorić.

 

Svi pobednici su dobili besplatnu godišnju članarinu Gradske biblioteke u Novom Sadu i novčane nagrade u iznosu od šest, četiri i tri hiljade dinara.

Članovi žirija bili su Ljubica Petrović, Aleksandra Rokvić, Katarina Novaković, Jovana Aleksandrov i Snežana Bujić.

Organizator konkursa bilo je Udruženje građana „Novi Sad“ uz podršku Gradske biblioteke u Novom Sadu, Izdavačke kuće „Laguna“, Studija za dizajn „Kreatika“ i Udruženja „Knjigom do osmeha“. Autor: Objektiv24.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here