Početak Gradske vesti Najava XXI nacionalnog takmičenja „Eurobot Srbija“ u Novom Sadu: robotika u centru...

Najava XXI nacionalnog takmičenja „Eurobot Srbija“ u Novom Sadu: robotika u centru pažnje

18
0

U subotu, 6. aprila, održaće se otvaranje XXI Nacionalnog kupa u robotici „Eurobot Srbija“ u Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu, s početkom u 12:30 časova

. Ovo međunarodno takmičenje mladih iz oblasti robotike okuplja pretežno studente, a svake godine se pravi robot koji treba da ispuni novi zadatak. Tema Eurobota 2024. je Naseljavanje Marsa. Očekuje se učešće 16 timova iz četiri grada (Novi Sad, Beograd, Šid i Pančevo), a takmičenje će se održati u holu zgrade NTP-a.

Prvi takmičarski mečevi počeće ujutru oko 9:00 časova, dok se finalni mečevi planiraju oko 15:00 časova. Tri najbolje plasirane ekipe sa nacionalnog kupa kvalifikovaće se za evropsko prvenstvo u robotici „Eurobot 2024“ koje će se održati u Francuskoj od 8. do 11. maja.

Organizator ovog takmičenja je Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, uz podršku brojnih kompanija, Pokrajinske vlade AP Vojvodine i Naučno-tehnološkog parka. U cilju promocije nauke, biće održana izložba različitih robotskih i mehatroničkih sistema u holu zgrade. Više informacija o takmičenju može se pronaći na linkovima: http://robot.ftn.uns.ac.rs/ i https://www.eurobot.org/.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here