Početak Gradske vesti Najavljen najveći festival svetla u Novom Sadu

Najavljen najveći festival svetla u Novom Sadu

11
0

Kineski festival svetla,po šesti put, prosvetliće Limanski park u Novom Sadu i obeležiti Kinesku Novu godinu u Srbiji. U inicijativi umetnika Slobodana Trkulje, festival će predstaviti najveće izdanje do sada sa brojnim svetlosnim instalacijama postavljenim od 9. do 25. februara.

Ovogodišnji festival prikazaće svetlosne instalacije koje predstavljaju duh tradicije i simbolike drevne Kine. Ulaz i osmeh su besplatni za sve posetioce, a svetlosni šou će biti aktivan od 17 časova svakog dana.

Nakon istorijskog nastupa u Kini, Slobodan Trkulja i Balkanopolis postavili su se kao kreativni ambasadori Srbije u Kini. Trkulja je potpisao memorandum o saradnji sa kineskim Međunarodnim Centrom za Kulturnu Razmenu i festivalom “Put Svile”, što je označilo sestrinski odnos sa Kineskim festivalom svetla u Srbiji.

Posebno sam uzbuđen što ćemo ove godine u Novom Sadu postaviti do sada najveći festival svetla u Srbiji. Osmesi koje ove čarobne instalacije mame kako najmlađima, tako i odraslima, su pokazatelj da organizujemo divnu stvar i da ovu tradiciju treba nastaviti. Uz podršku Grada Novog Sada i ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji uspeli smo i ove godine da unesemo malo svetlosti i radosti u svakodnevicu“, izjavio je umetnik i osnivač festivala Slobodan Trkulja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here