Početak Gradske vesti Najavljena pojačana kontrola taksi prevoznika za vreme Exita

Najavljena pojačana kontrola taksi prevoznika za vreme Exita

28
0
Pojacana kontrola

Pripreme za ovogodišnji Exit, koji počinje u četvrtak na Petrovaradinskoj tvrđavi, trenutno su u toku i u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove, koja će pojačanim snagama raditi na kupalištu Štrand, gde je smešten Exitov kamp, na Železničkoj stanici i delu Petrovaradina u kojem će cirkulisati najviše posetilaca, piše „Dnevnik“.

Inspekcijski nadzor, u saradnji sa Saobraćajnom policijom, biće usmeren na kontrolu naplate taksi prevoza u skladu s važećim cenovnikom i tarifama, uključivanje taksimetra, posedovanje taksi dozvole i legitimacije vozila, a naročito na uočavanje neregistrovanih taksi prevoznika.

Taksisti i za vreme Exit festivala moraju da naplaćuju po jedinstvenim, važećim cenama, naglašavaju za „Dnevnik“ u Upravi. Tako je za prvu tarifu, koja važi od 6 do 22 sata, cena pređenog kilometra 52 dinara, za drugu, koja se primenjuje između 22 i 6, staje 66 dinara, dok je treća, za prevoz van naseljenih mesta, 98 dinara. Start se naplaćuje 85 dinara, čekanje po času 520, a lični prtljag teži od 30 kilograma 50 dinara.

Izvor Dnevnik