Početak Gradske vesti Najbolje iz Vojvodine: Najavljen konkurs za oznaku kvaliteta za 2024. godinu

Najbolje iz Vojvodine: Najavljen konkurs za oznaku kvaliteta za 2024. godinu

13
0

Danas je održana konferencija za medije na kojoj je Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, najavio raspisivanje konkursa za sticanje prava korišćenja oznake kvaliteta proizvoda, usluga i manifestacija „Najbolje iz Vojvodine“ za 2024. godinu.

Ova oznaka je prvi put uspostavljena 2004. godine, ali nakon pauze, poslednji put je dodeljena 2016. godine. Oznaka je ponovo aktivirana 2021. godine.

Kada smo ponovo uveli oznaku ‘Najbolje iz Vojvodine’, odlučili smo da promovišemo regionalno poreklo, slično kao što se radi u drugim delovima sveta. Oznaka se dobija na tri godine, a svake godine se vrši stroga kontrola kako bi se osiguralo da oznaka zadrži svoj značaj“, izjavio je Ivanišević.

Cilj dodele ove oznake je promocija privrede i turizma na teritoriji AP Vojvodine i lokalnih samouprava, povećanje konkurentnosti, jačanje tržišnog pristupa i veza sa postojećim klijentima, kao i širenje mreže novih poslovnih partnera.

Pravo na učešće u konkursu imaju preduzetnici, pravna i fizička lica koja se bave proizvodnjom roba, pružanjem usluga i organizacijom manifestacija, pod uslovom da imaju sedište ili prebivalište na teritoriji AP Vojvodine.

Proizvodi ili usluge moraju ispunjavati uslove propisane referentnim dokumentima o proizvodnji i uslužnim standardima, kao i HACCP standarde. Takođe, moraju imati adekvatan vizuelni identitet i sertifikovane sisteme, dok manifestacije treba da se odnose na privredu i turizam u Vojvodini i da se održavaju najmanje dve godine uzastopno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here