Početak Gradske vesti Najmlađi novosađani na pijacama

Najmlađi novosađani na pijacama

60
0

U ponedeljak, 16. oktobra 2023. godine,  na Limanskoj pijaci, Vladimir Stojković, direktor JKP „Tržnica“ Novi Sad, ugostio je najmlađe sugrađane iz vrtića „Suncokret“. Razgovor sa najmlađim sugrađanima naglasio je važnost konzumiranja zdrave hrane, posebno svežeg voća i povrća koje se može pronaći na našim pijacama. Pozvao je mališane da povedu roditelje, bake i deke na novosadske pijace, istakavši:

Nama u JKP ‘Tržnica’ Novi Sad veoma je važna briga o najmlađim sugrađanima, zato smo prihvatili da učestvujemo u realizaciji projekta ‘Od malih nogu na pijacu mogu!’ koji smo sproveli u novosadskim vrtićima. Zdrava ishrana, zdrave navike i zdravi stilovi života treba da se usvajaju od najmlađeg doba, a nema boljeg mesta za nabavku svežih i domaćih proizvoda od pijaca. Upravo zbog toga, sa velikim zadovoljstvom, danas smo ugostili naše najmlađe sugrađane na novosadskim pijacama.

ustupljene fotografije

JKP „Tržnica“ Novi Sad aktivno učestvuje u realizaciji projekta „Od malih nogu na pijacu mogu!“ koji se sprovodi u novosadskim vrtićima. U okviru projekta, predstavnici JKP „Tržnica“ Novi Sad posetili su vrtiće „Suncokret“, „Spomenak“ i „Čuperak“ u okviru PU „Radosno detinjstvo“ i razgovarali sa našim najmlađim sugrađanima o zdravoj hrani, važnosti vitamina koji se nalaze u voću i povrću koje mogu kupiti na novosadskim pijacama, kao i o zdravim navikama koje treba da stvaraju od malih nogu. U sklopu ovog projekta, vrtićima su donirane bojanke, dok je JKP „Tržnica“ Novi Sad donirala improvizovane pijačne tezge sa maketama voća i povrća. Cilj projekta je uspostavljanje i negovanje zdravih stilova života u pogledu ishrane od najranijeg uzrasta. Mališani iz vrtića „Suncokret“, „Spomenak“ i „Čuperak“ danas su posetili Limansku, Satelitsku i Futošku pijacu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here