Početak Gradske vesti Najznačajnija regionalna imena književnosti u završnici Kaleidoskopa kulture

Najznačajnija regionalna imena književnosti u završnici Kaleidoskopa kulture

64
0

Novosadski Kaleidoskop kulture ušao je u svoju završnicu i poslednju, petu, nedelju posvetio je književnosti. Tako posle veoma posećenih predavanja za roditelje i druženja sa najmlađom publikom koje su vodile Olgica Pušić Ugrnov i Jasminka Petrović, u Novi Sad u i stoj večeri stižu Muharem Bazdulj, Danica Vukićević i Milica Vučković. 

„Očekujem lep i sadržajan razgovor. Reč je o dve uspešne autorke, jedna je u odnosu na mene iz starije generacije, druga iz mlađe, tako da je taj presek, računam, intrigantan i možda bude privlačan publici. Dolasku u Novi Sad se uvek radujem“, rekao je pisac, novinar i književni prevodilac Muharem Bazdulj, koji će biti deo poslednje nedelje aktuelnog Kaleidoskopa kulture.  

Muharem Bazdulj dobitnik je nekoliko književnih i novinarskih nagrada, među kojima su „Stanislav Staša Marinković“ dnevnog lista „Danas“ te „Bogdan Tirnanić“ Udruženja novinara Srbije. 

Mislim da je to dobro za sve aktere, za one koji osmišljavaju programe, organizuju ih, za one koji će se predstaviti publici i za one koji će uživati u otkrivanju svog tog blaga… Svi su na dobitku“, rekla je dobitnica NIN-ove nagrade za svoj prvi roman Danica Vukićević uoči učestvovanja na Kaleidoskopu kulture.  

Danica Vukićević član je Srpskog književnog društva i bavi se pisanjem, književnom kritikom i esejistikom. 

Njima će se pridružiti i književnica Milica Vučković čije su književne kreacije samo još jedna interpretacija društva, unutrašnjih stanja, dilema i strahova, ispisana jezikom punom slika i ritma. Milica je i  akademska slikarka koja iza sebe ima tri knjige od kojih je za jednu dobila Vitalovu nagradu za najbolji roman. 

Ova tri značajna regionalna imena književnosti okupiće jedno književno veče, u okviru ovogodišnjeg Kaleidoskopa kulture. Tako će se Novosađanima i Novosađankama kroz književne razgovore predstaviti neki od najčitanijih regionalnih pisaca u subotu 14. oktobra u novosadskom Distriktu sa početkom u 19 časova

Partner Kaleidoskopa kulture je Erste banka.  

Ulaz na programe je slobodan.  

Više detalja možete pronaći na sajtu kaleidoskopkulture.com  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here