Nastavak jačanja operativnih sposobnosti izviđačkih jedinica Vojske Srbije

Pripadnici izviđačkih jedinica unutar brigada kopnene vojske Vojske Srbije uspešno su prošli taktičku obuku u zahtevnim terenskim uslovima.

Ove redovne vežbe imaju za cilj očuvanje visokog nivoa veština i sposobnosti izviđačkih jedinica za izvršavanje akcija i zadataka duboko u neprijateljskom teritoriju.

Izviđači su u različitim taktičkim, meteorološkim i terenskim okolnostima vežbali organizaciju zaseda, postavljanje zamki i izviđačkih patrola, kao i prikupljanje obaveštajnih podataka o neprijatelju i stanju na terenu, koristeći najmoderniju opremu za nadzor.

Tokom obuke, pažljivo se pratila i ocenjivala efikasnost izviđačkih jedinica, kao i poznavanje i primena taktičkih postupaka, motivacija i opšta fizička i psihička pripremljenost vojnika i starešina.
Ovom realizacijom obuke, koja čini samo deo kontinuiranog i zahtevnog procesa obuke izviđača, dodatno su unapređene operativne sposobnosti izviđačkih jedinica kopnene vojske Vojske Srbije u izvršavanju zadataka obezbeđenja obaveštajnih podataka u operacijama.