Početak vesti ,,Nečista krv“ – od 17. januara na Netfliksu i premijera singla ,,Dude“...

,,Nečista krv“ – od 17. januara na Netfliksu i premijera singla ,,Dude“ u izvedbi Marka Louisa

39
0

Nakon velikog uspeha pred domaćom i regionalnom publikom film Milugtina Petrovića „Nečista krv – Greh predaka“ („Bad Blood“), u produkciji This and That Productions, nastavlja svoj život na popularnoj platformi za filmove i serije Netfliks. Ovo filmsko ostvarenje, po adaptiranom scenariju Voje Nanovića, a bazirano na delima Bore Stankovića, prvi je film na srpskom jeziku koji je otkupila ova popularna platforma. Film će biti dostupan na teritoriji centralne i istočne Evrope, kao i Turske, u naredne dve godine na ovoj platformi.

-Ugovor koji smo potpisali s Netfliksom, zahvaljujući našim partnerima – kompaniji Videomite, o emitovanju prvog domaćeg filma na srpskom jeziku na ovoj popularnoj platformi, predstavlja istinsko priznanje srpskoj filmskoj produkciji, a ujedno dokazuje da kvalitetna ostvarenja imaju svoju publiku bez obzira na rahzlike i granice kžoje nas dele – izjavila je Snežana van Hauvelingen ispred This and That Productions, te je dodala – sigurna sam da smo na ovaj način otvorili vrata i drugim domaćim filmovima i serijama koje, bez sumnje, zaslužuju svoje mesto i publiku na platformama poput Netfliksa.

Kompanije Mascom i Tin Drum Music sa velikim oduševljenjem su pristale na saradnju sa This and That Productions u vidu  realizaciji albuma sa pesmama iz filma, kao i pesmama koje su inspirisane muzikom iz filma „Nečista krv – Greh predaka“ („Bad Blood“). Autor originalne muzike je jedan od najtalentovanijih savremenih kompozitora Aleksandar Ranđelović. Njegove živopisne kompozicije su osavremenjene i biće deo budućeg albuma sa pesmama inspirisanim originalnom muzikom iz ovog filmskog ostvarenja.

Na dan premijere filma na Netfliksu, izdavačka kuća Mascom objaviće prvu pesmu pod nazivom „Dude“, u jedinstvenoj izvedbi Marka Louisa.

Zadovoljstvo mi je što sam deo ovog fenomenalnog projekta, albuma sa pesmama koje su inspirisane muzikom iz filma „Bad Blood / Nečista krv“. Prva u nizu je pesma „Dude“ i  duboko verujem da će vam se dopasti – izjavio je Marko Louis tokom snimanja prvih kadrova za video spot koji će pratiti pomenutu pesmu.

Muziku i aranžman potpisuju zajedno Aleksandar Ranđelović i Marko Louis inspirisani tradicionalnom pesmom „Dude mori, dude“, a tekst refrena je napisala Maja Radivojević.

Film „Nečista krv – Greh predaka“ u bioskopima je pogledalo više od 100,000 ljudi, a krunisan je i mnogobrojnim filmskim priznanjima:

  • Najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić,
  • Prva nagrada na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji,
  • Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu pripala je ekipi filma,
  • Specijalna nagrada za izuzetno glumačko ostvarenje dodeljena je Feđi Štukanu za ulogu Kolja u filmu „Nečista krv – Greh predaka“ na 56. Filmskom susretu u Nišu.Kompanije Mascom i Tin Drum Music su počastvovane što zajedno sa produkcijom This and That Productions ispisuju novo poglavlje u istoriji srpske kinematografije i muzičkog izdavaštva.

Ukratko se podsećamo radnje filma…

S jedne strane, film prati Hadži – Trifuna (Dragan Bjelogrlić), bogatog trgovca koji predvodi hrišćansku manjinu u Vranju, tada turskoj varoši. On teži da se izbori sa spletkama Turaka i očuva svoje bogatstvo, ali i nacionalni i verski identitet srpskog naroda. S druge strane, Tašana (Anđela Jovanović) i Cona (Katarina Radivojević), kao oličenja ženske borbe za mesto pod suncem, krše obrasce ponašanja i moralne principe koje ženi nameće okrutno društvo 19. veka. I jedna i druga borba iziskuju ogromne žrtve i uzimaju svoj danak…

Novi Sad, 12. januar 2022. godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here