Nedeljnik NIN napravio naslovnu stranu s puškom uperenom u Vučića – čitaoci ZGROŽENI SKANDALOZNOM NASLOVNICOM!

Na naslovnoj strani novog izdanja nedeljnika NIN uperena je puška u predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Najnovija naslovna strana NIN-a primer je alhemije srpskog opozicionog novinarstva, kada se navodni profesionalizam i borba za slobodu medija pretvore u bruku i sramotu.

Nekada ugledni list nin došao je do jezive naslovne strane koja teško da bi se,pojavila i u zlatnim danima Divljeg zapada.

Ovaj skandal je izazvao šok i nevericu.

Ispod fotografije naslovne strane koju je ovaj nedeljnik objavio na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter nižu se kritike nezadovoljnih čitaoca.

Oni ocenjuju da je to “neetički i neprofesionalno”, i poručuju uredništvu NIN-a da “povuku broj i spase se bruke”.

– Užas.Imate li imalo ljudskosti i da li razmišljate svojom glavom ili vas vodi isključivo mržnja? Otvoren poziv na ubistvo. Sramota na šta ste kao novine spali, urednik ravan 0 – jedan je od komentara.

Reagovao je i Slobodan Georgijev iz BIRN-a.

– Skandalozna naslovna strana kolege. Skandalozna. Što rekli popovi, praštajte, ali,,nedopustivo – napisao je Georgijev.

U komentarima se dalje ocenjuje da je naslovnica skandalozna, da se “jasno vidi” šta žele predsedniku Vučiću.

– Ovom naslovnom stranom jasno pokazujete šta zapravo priželjkujete predsedniku Srbije – dodaje su moru negativnih komentara na naslovnicu NIN-a

Biljana Ivković Popović takođe je reagovala na Tviteru:

– Kako da tumačim da je jedan medij uperio snajpersku pušku u legalnog i legitimno izabranog predsednika Srbije? Naslovna strana se pažljivo bira i uvek nosi neku poruku! Ko priželjkuje likvidaciju predsednika Aleksandra Vučića? – napisala je ona.

Izvor: pink