Nenad Ivanišević dočekao generalnog menadžera za izvoz ,,Mahindra & Mahindra Ltd. Automotive & Farm Equipment Sector“

Danas se pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, sastao sa generalnim menadžerom za izvoz korporacije „Mahindra & Mahindra Ltd. Automotive & Farm Equipment Sector“, Sandži Džadavom.

Tema razgovora su bile saradnje privrede Srbije i Indije u narednom periodu, o mogućnostima za plasiranje proizvoda domaćih proizvođača na veliko i veoma zahtevno tržite Indije, kao i o međusobnom predstavljanju turističke privrede, pošto postoji veliko interesovanje za Indiju i njene turističke resurse, ali i od strane indijskih turista za turizam Srbije, s obzirom da su zaljubljenici u putovanja i otkrivanje novih tržišta za svoje konzumente.

Sastanku su prisustvovali Aleksandar Švonja iz kompanije ,,Agropanonka“, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata, Slavoljub Arsenijević, i pomoćnik pokrajinskog sekretara, mr Milan Jarić.

Kompanija ,,Agropanonka“ prodaje priključne mašine i rezervne delove za sve Mahindra modele traktora, i spona je između domaćeg tržišta i ove indijske korporacije. Mahindra se, pored poljoprivrede, bavi i autoindustrijom i infrastrukturom u domenu informaciono – komunikacionih tehnologija.